• Comosjön, Italien


    En oas runt hörnet från Milano

  • Comosjön, Italien


    En oas runt hörnet från Milano

  • Comosjön, Italien


    En oas runt hörnet från Milano


Comosjön, Italien

Ett stenkast från Milano hittar vi Comosjön, omgett av de Italienska alperna bildar sjön en oas bland massiven. Här kan du bada och kitesurfa i det kristallklara vattnet samtidigt som du ser upp på de snötäckta bergen. Den italienska maten slår det mesta med sin antipasti, pasta och goda viner. Här bor vi på bra hotell eller de klassiska paradvillorna längs strandkanten som har konferensmöjligheter med alla nödvändigheter.

Sjön är Europas djupaste sjö men ett djup på 410 meter och tillförseln av smältvatten skapar ett kristallklart djup. Närheten till bergen gör det lätt att förena bergsaktiviteter med vattenaktiviteter, förutom bad och kitesurf kan vi även cykla mountainbike, vandra, klättra och göra canyoning här.

Med bra flyglösningar från våra Skandinaviska länder och flygtransfer bara en dryg timme bort är detta ett riktigt bra och prisvärt alternativ för företag som söker det lilla extra.

Passar vilka?

Grupper mellan 10 – 40 personer som gillar att kombinera lugn och ro med adrenalinaktiviteter. Miljön i byn bjuder på fokusgenererande avkoppling perfekt för effektiva konferenser eller möten medan berg och omnejd garanterar ett break man sent kommer glömma.

Toppa av dagen med en klassisk italiensk kulinarisk upplevelse så är resan som gjord!

 Xtravel_Lake_Como_konferensresa_5

Destinationen:

Läge: Norra Italien.

Flygplats: Milano, Linate, Bergamo eller Malpensa flygplats

Transfertid: 1-2h

Kultur: Paradvillor vid vattnet, seglarskor, snabba bilar och skaldjursplatå. Vi vill dock utmana den delen av kulturen med det lite ruffigare alternativet, våtdräkt, kajakpaddel och en pizza till lunchen.

Varför? Att kunna kombinera sjöaktiviteter med aktiviteter i bergen är en oslagbar kombination, det bästa av två världar.

Aktivitet: Segling, Canyoning, kajakpaddling, båttur, vinprovning, vandring, Via Ferrata.

Boende: Beroende på aktiviteter föreslår vi olika orter att bo och utgå ifrån. Hotell, B&B eller i egen fastighet, det finns mycket att välja mellan.

Kul att veta: Benito Mussolini blev tillfångatagen vid Comosjön den 27 april 1945, kul att veta, tråkigt för honom!

Guider:

Xtravel har rest till Comosjön nästan sen start. Vi kan området utan och innan och våra guider hjälper er runt på plats, tar er till de bästa restaurangerna och visar de bästa sighterna.

Våra guider är positiva och glada doers som alltid ser till att er resa flyter på som den ska och lite bättre. De fixar allt det där tråkiga pappersjobbet så att ni kan fokusera på er resa.

 

Xtravel_Lake_Como_konferensresa_8

Karta och väder

Vädret kring Comosjön är relativt milt året om. Tack vare sjön sjunker temperaturen i luften endast till kring nollan vintertid. Sommar eller tidig höst är dock att föredra om man ska besöka området. Sommartid ligger medeltemperaturen kring 22 grader men det är inte ovanligt att den blir ännu högre. Det tar även lång tid innan det blir kallt vilket även gör september och oktober bra för besök.

Att tänka på är att ta med en bra skaljacka och vattentäta skor, det subtropiska klimatet i dalen kan bjuda på oförutsedda regnskurar lite då och då.

För aktuellt väder, klicka här.

Har ni frågor eller vill ha en kostnadsfri offert,

klicka här.

 

Wow, när man glider in dalen och ser sjön breda ut sig nedanför bergen blir man mållös. Underbar natur kombinerat med lyxig känsla i byn gjorde att alla gav tio av tio! Strålande genomfört av Xtravel med bra balans på jobb och nöje, vi hann allt vi behövde och hade gott om tid att ”leka”.

Frida Jansson

Häftig resa, väldigt vackert och kul med bergsaktiviteter kring den annars så lugna byn.

Filippa

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar