• Företagsresa till Reykjavik och Island


    Konferens bland geijsrar och vulkaner.

  • Reykjavik, Island


    Konferens bland geijsrar och vulkaner.

  • Reykjavik, Island


    Konferens bland geijsrar och vulkaner.

Reykjavik, Island

Mitt ute i norra delarna av Atlantkusten mellan Grönland och Färöarna ligger Island. Ön som för oss nordbor blir en tidsresa i språk och kultur, tillbaka till innan Sverige var Sverige, då vikingarna seglade haven. Levande historia i en magisk mix med ett modernt samhälle, Reykjavik och utflykter runt om kring kommer lämna kollegorna mållösa.

Här upplever ni en levande kulturscen, storstadspuls i litet format och hotell- och konferensanläggningar i modern tappning. Strax utanför Reykjavik breder sig stora grässlätter ut med aktiva gejsrar och vulkaner blandat med glaciärer och vindpinade klippformationer.

För de som vågar byta välbeprövade turistdestinationer mot rå skönhet, saltstänk och nya kulturer så kommer Reykjavik och Island bjuda på en konferens ni sent kommer glömma!

Passar vilka?

Island passar mindre gruppen 10-40 personer som  vill varva konferens och jobb med äventyr och häftiga upplevelser. Här är det natur, väder och vind och inte strand och bad som regerar, så man får inte bry sig för mycket om lite moln eller om temperaturen inte letar sig över 20 grader.

Det lite kallare, friska klimatet bjuder in till äventyr på både land och vatten. Fiska ena dagen, rid islandshäst den andra och tvätta av skiten under naglarna i varma källor den tredje.

 

Xtravel_Konferens_Island_(6)

Destinationen

Läge: Norra delarna av Atlanten.

Flygplats: Reykjaviks internationella flygplats

Transfertid: Ca en timme in till hotellet i Reykjavik.

Kultur: Lämna kavajen hemma och ta med en varm lusekofta och raggsockor, på Island ligger prestigen i vem som fångar den största fisken för dagen.

Varför? Upplev någonting annorlunda och häftigt tillsammans och åk till Island, punkt.

Aktivitet: Fyrhjulskörning, vulkanvandring, bad i varma källor, rafting, valsafari.

Boende:I den gamla delen av Reykjavik i lägenhetshotell alternativt hotell i centrala Reykjavik.

Kul att veta: Island är ett land med lågt befolkningstäthet och det finns en stor chans att man har släktband med folk man inte känner. Isländska regeringen införde för ett par år sedan en mobilapp där man skriver in sina namn och vips kan man ta reda på om man är släkt.

 Våra guider

Att arrangera sin egna resa kan tyckas kul, vad man missar ofta här hur mycket jobb det faktiskt är att styra ihop en fungerande och smidig upplevelse för en grupp. Alla vill göra olika saker, se olika ställen och äta allt från pizza till inhemskt.

Våra guider ser till alla era behov, gör det omöjliga möjligt och ser till att ni inte går på några turistfällor.

Det spelar ingen roll vem som åker med er, ni kan vara lugna med att alla våra guider är väl insatta i just er resa, kan resmålet och alltid strävar efter att leverera Er livs upplevelse.

jonatan_xtravelguide_under_kanada

Karta och väder

För att ligga precis söder om polcirkeln är vädret på Island relativt milt, med tryck på ”relativt”. Somrarna tenderar att ligga på 10 till 15 grader, ibland uppåt 20 grader i solen. Under vintrarna skiftar klimatet rejält från norr till söder. Längst norr ut är det inte ovanligt att temperaturen smyger ner till mellan -25 och -30 grader. I söder ligger dock medeltemperaturen på 0.

I och med läget i Nordsjön är det bra att komma ihåg att även för oss nordbor så kan en varm isländsk dag betyda lager på lager. Men utmanar man vädret har man mycket att vinna i upplevelser!

För aktuell prognos, klicka här.

 

Tveka inte att höra av er med frågor eller för en offert!

 

Måste upplevas! Jag trodde aldrig jag skulle vara den som satte mig på en häst men är man på Island är det ett av de bättre sätten att uppleva naturen.

Bra styrt, balanserat schema med lite möte, actionevent och kulturella besök. Tack!

Per Konradsson

Ett land med aktiva vulkaner, need I say more? Alla på kontoret hälsar och tackar för ballaste resan på länge! =)

Patrick

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar