• Grindelwald, Schweiz


  Klassisk alpby med kvalitetsskidåkning

 • Grindelwald, Schweiz


  Klassisk alpby med kvalitetsskidåkning

 • Grindelwald, Schweiz


  Klassisk alpby med kvalitetsskidåkning

 • Grindelwald, Schweiz


  Klassisk alpby med kvalitetsskidåkning

 • Grindelwald, Schweiz


  Klassisk alpby med kvalitetsskidåkning

 • Grindelwald, Schweiz


  Klassisk alpby med kvalitetsskidåkning

Grindelwald, Schweiz

Grindelwald en riktigt klassiker till skidby med ett fantastiskt skidsystem och anrik historia. Vi bor på 5-stjärniga Hotel Schweizerhof och åker skidor i de sammankopplade områdena Grindelwald-First och Wengen. Med 209 km välpreparerade pister och massa fin offpist finns skidåkning för alla nivåer. I Wengen körs det anrika störtloppet Lauberhornrennen, 4,5 långt störtlopp med farter upp mot 130 km/h.

Grindelwald kan stoltsera med vackra vyer och häftig utsikt över de schweiziska alperna. Byn ligger på 1050 höjdmeter över havet, byn är genuin med trevliga gator som slingrar sig mellan de fina klassiska alphusen. Med Eiger north face som utsikt från hotellet vaknar man upp till en mäktig vy och inspiration för skiddagen. Grindelwald är en ort som vi tycker ”checkar” av de flesta kriterierna. Här har vi bra offpist, stort system och allt fungerar som ett schweizisk urverk. Man kan lätt ta sig hit med tåget från Zürich och det är en mycket vacker transfer som är både smidig och skön.

OM RESAN

Flyg & tåg
Flyg är ej inkluderat. Om ni vill ha hjälp att boka flyg skriv i fältet ”övrigt” så hjälper vi gärna till. Grindelwald är även en perfekt destination för dig som gärna byter flygresan mot att åka tåg.

Transfer
Transfer ingår ej men vi rekommenderar att ta tåget (miljövänligt och vacker utsikt under transporten) detta går att lägga till i nästa steg. Är ni ett större gäng kan vi hjälpa till att boka en transferbuss från Zürich flygplats.

Boende
I priset ingår det del i dubbelrum på Hotel Schweizerhof Grindelwald, 5 stjärnigt hotell som är ett anrikt familjehotell i Grindelwald. Man bor centralt i byn med tillgång till ett fint spa och bra restauranger i huset.

Måltider
Frukost är inkluderat på boendet under vistelsen, hotellet har också en bra restaurang där det erbjuds halvpension (4 rätters middag) finns som tillägg.

Liftkort
Liftkort är inkluderat under era 6 åkdagar på plats för Grindelwald och Wengen.

Svårighetsgrad
Grindelwald passar alla nivåer från barnfamiljer till pistälskare, till duktiga åkare som helst hänger utanför pisten. När snön dumpar så kan vi verkligen rekommendera alla fina skogsåk ner under Männlichbahn.

 

HOTELL

5 stärninga hotel Schweizerhof Grindelwald har det mesta man kan önska sig för en grym skidresa, god mat, spa och fina rum.

DESTINATIONSFAKTA

När skall man åka hit? Perioden för skidåkning är mellan januari till mars och åkningen sker mellan 1500– 2500 meters höjd.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Schweiz behövs inget visum om man har ett Svenskt pass (90 dagar får man stanna)

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Italien.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: I Schweiz är det Swiss Franc som gäller. 1 CHF ca 9,50kr (25 juni 2019). Kolla aktuell valuta här.

Byns höjd över havet: 1050m

Högsta åkhöjd: Ca. 2500m

Antal liftar: 24

Offpistmöjligheter: Massor!

 

Karta & Väder

Man kan ofta njuta av solsken och trevlig skidåkning under hela säsongen men för att pricka in snön är det januari eller mars som är bäst historiskt. Grindelwald ligger ofta på runt minus 5 grader i snitt under jan-feb och lite varmare i mars.  För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

DecJanFebMar
Snödjup153 cm192 cm229 cm239 cm
Medeltemp-2⁰ C-5⁰ C-4⁰ C-1 C

 

Skräddarsy din resa till
Grindelwald, Schweiz

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
Valfritt
Grindelwald, Schweiz - Vecka
Från 13495 SEK / pers
Ingen begränsning

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar