• Grönland skidäventyr


  En oförglömlig upplevelse

 • Grönland skidäventyr


  En oförglömlig upplevelse

 • Grönland skidäventyr


  En oförglömlig upplevelse

 • Grönland skidäventyr


  En oförglömlig upplevelse

 • Grönland skidäventyr


  En oförglömlig upplevelse

 • Grönland skidäventyr


  En oförglömlig upplevelse

 • Grönland skidäventyr


  En oförglömlig upplevelse

Grönland Skidäventyr

Länge har Grönland stått på vår önskelista över destinationer dit vi ville åka för oändliga vyer och oslagbart puder. Förra året stack vi dit och kollade om det verkligen kunde vara så härligt som vi inbillat oss, och skoja inte, det var bättre än så. En makalös plats och resa som du som Xtravelgäst nu äntligen kan få vara med och ta del av. Att först flyga ut över ett helt och hållet snötäckt landskap, sen kasta ombord skidorna på en båt som tar oss 2 timmar utanför mobiltäckning och elektricitet och avslutningsvis sen under ett par dagar få vara ett med naturen är en oslagbar känsla. Vi bor våra första precis vid vattnet i en enkel stuga som vi håller varm med en kamin, vattnet hämtar vi från den närliggande bäcken, och all mat har vi med oss inne från Nuuk där vi landade och sen hoppade på båten. Vi lagar gott käk, dricker gott och bor tight och simpelt men samtidigt unikt här ute i naturen. Här finns alltså inga duschmöjligheter, men vi tvättar oss och använder oss av vattnet vi själva hämtar, en enklare toalett (läs hink med toalettsits) finns under huset för lite ”privacy” trots det är spartanskt.

Med oss på resan är både lokal bergsguide med lokalkännedom samt Xtravels guide som tar hand om alla detaljer och fix och trix. Första dagarna blir med snöskoter och boende i vildmarken med snöskoter och eventuellt skins som hjälp. Alltså lite fix trix och meck för våra ”turns” men för att kompensera detta och för att få oss en varm och skön dusch så bor vi sista nätterna i Nuuk från vart vi blir hämtade med helikopter på morgnarna för att få puderabstinensen stillad. En resa du helt enkelt inte får missa, framför allt för det äventyr det är, om du är ute efter lyx och höjdmeter kan vi inte rekommendera denna, men vill du ha vyer, skidåkning och minnen du aldrig vill skall försvinna, då snabbar du dig att boka, NU!

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg Köpenhamn – Kangerlussuaq – Nuuk t/r. Skidfrakt inkluderat. Tillägg om du önskar flyga från Stockholm alt. Oslo.

Transfer & guider
Xtravels guide möter er när ni kommer till Grönland och tar hand om alla transporter och all guidning på plats. Vi jobbar alltid med lokala bergsguider och transportbolag, så även under denna resa.

Måltider
Frukost, lunch och middag är inkluderat under våra dagar på plats. Viss dryck tillkommer.

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Vi ser gärna också att du kommer på Xtravel lavinkväll ( i sthlm 4 dec) och lär dig mer om säkerheten på berget. Ålder spelar noll roll, bara du älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på denna resa. Viss skotervana är uppskattat.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

Väder
På Grönland är det en väldigt speciell natur och klimat men det är inte lika kallt som man kan tro. Under april månad kommer vi ha några minusgrader och med största sannolikhet även klart och fint väder.  Räkna med -1 ungefär på dagarna och -7 på nätterna, det kan dock blåsa lite till och från så packa smart. Kom ihåg ansiktsmask för skoterkörandet. För aktuellt väder  klicka dig vidare här.

Boende

Under resans gång bor vi på två olika ställen. En stuga i naturen väldigt spartanskt (i Qooquut)  samt på ett hotell i Nuuk i medelbra standard men grym utsikt och där vi smidigt kan utgå från med vår helikopter.  Om det finns Wifi, ja det finns det här och där, täckning likaså här och där men på denna resa är vi för att uppleva, umgås och åka puder. Kom ihåg din powerbank och en bra kamera.

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt under din vistelse och att ditt namn på bokningen stavas som i passet.

Visum: För att resa till Grönland behöver du inget visum.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Grönland.

EL: 220v precis som hemma i Skandinavien

Valuta: På grönland är det danska kronor som gäller och man pratar danska och grönländska här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

PLAN för resan
Utresa Måndag Köpenhamn 9:15 (6,5 timmes flygresa)
Månag em – båt och skoter/skiduppvärmining

Tisdag – skoter och skidåkning hela dagen

Onsdag – skoter och skidåkning hela dagen

Torsdag – rando fm och fiske på em samt transport tillbaka till Nuuk

Fredag – Heliski

Lördag – Heliski

Söndag – Heliski

Måndag – Hemresa

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar