• Heliski Annapurna, Nepal


  En oväntad puderresa

 • Heliski Annapurna, Nepal


  En oväntad puderresa

 • Heliski Annapurna, Nepal


  En oväntad puderresa

 • Heliski Annapurna, Nepal


  En oväntad puderresa

 • Heliski Annapurna, Nepal


  En oväntad puderresa

Heliski Annapurna, Nepal

Årtiondets fetaste äventyr är nog att få flyga heliski i Nepal och åka skidor ner på Annapurna. Vågar nog lova att det är skidresan du aldrig kommer att glömma. Till Nepal åker vi inte för att jaga fallhöjdsmeter utan för att få ett fantastiskt äventyr och otrolig puderåkning runt Annapurnaområdet. Vi gör runt fem till sex åk per dag på stora öppna fält fyllda med orörd snö. Det är en vecka fylld av nya upplevelser och skidåkning måndag-fredag (med lördag som backupdag vid eventuellt dåligt väder). Vi har minst två UIAGM certifierade guider med oss på hela resan och ytterligare cirka tre medarbetare för vår bekvämlighet och säkerhet.

För alla som har energi kvar på kvällarna, finns det massor av äventyr och kultur att uppleva på den Nepalesiska landsbygden runt vårt hotell. När vår vecka uppe bland bergen är över finns det möjlighet att under tre dagar och två nätter hänga med på safari där vi rider på elefanter och spanar in olika djur såsom bengalisk tiger, leopard, noshörning och mycket mer. Bor gör vi även dessa dagar på en mysig lodge uppe bland bergen fast nu i ett nytt, icke snötäckt område. Heliski turerna i Nepal har allt som en skid-/äventyrsresa med Xtravel skall innehålla och lite till: ett äventyr, nya spännande upplevelser och fantastisk skidåkning med ett litet gäng likasinnade.

Om resan

Flyg
Inte inkluderat i baspaketet men vi hjälper dig gärna boka ditt flyg till Kathmandu. Från Kathmandu till Pokhara är det ett inkluderat inrikesfyg som tar 25 minuter över en sträcka på 14 mil.

Transfer
Vi hämtar er på flygplatsen i Pokhara och kör till hotellet i Pokhara som är Nepals tredje största stad och vår utgångspunkt för veckan här.

Boende
Skönt hotell i Pokhara på hotell Meera med diverse bekvämligheter. Hotellet ligger bara 10 minuter från flygplatsen och med ett bra läge nära sjön och många restauranger, barer och affärer.

Måltider
Frukost, lunch och middag är allt inkluderat under dagarna vi är i Pokhara och flyger/åker skidor.

Guidning
En certifierad UAGIM bergsguide per 4 personer är inkluderad. Denna guide är anställd direkt av vår samarbetspartner på plats, inga Xtravelguider är med på resan.

Antal lyft
Vi flyger 5 dagar (mån-fre) med backup under lördagen om någon dag har dåligt väder så vi kan skjuta allt framåt en dag. Varje dag har 5-6 lyft, långa sådana

Svårighetsgrad
För att få så mycket ut av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra då det bara kommer vara opistat. Men du behöer inte vara någon extremåkare för att klara av åkningen här, det är stora öppna fält och massor av grym åkning. Ålder spelar noll roll, är du ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa så är det bara att skicka in din förfrågan så hjälper vi dig.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

MÖJLIGA TILLÄGG

liten_bild_nepal_heliski_Xtravel_1

Stanna längre i Kathmandu

Kom ihåg att meddela oss om du vill stanna ett par extra dagar i Kathmandu innan det är dags att flyga hemåt igen.

liten_bild_nepal_heliski_Xtravel_2

Safari 3 dagar

En obeskrivligt fet avslutning på en redan grym vecka är på en elefantrygg genom djungeln. Att få komma så nära så många djur i deras hemmamiljö är en mäktig känsla. Två nätter boende och tre dagar på plats inkl inrikesflyg, boende på Kasara lodge i Chitwan National Park.

UPPLÄGG

Vi bor i staden Pokhara hela veckan, hit kommer vi med inrikesflyg (25 minuter) från Kathmandu. Annapurnas södra region är unik med sitt mikro klimat, med dagligt eftermiddagsregn i byn ger det oss fresh tracks på berget varje dag om vi nu motförmodan skulle åka närliggande åk två dagar i rad. Detta gör att vi drar redan efter frukost vid 6-7 på morgon för att vara tillbaka strax efter lunch innan molnen täpper igen vår sikt.

liten_bild_nepal_heliski_Xtravel_6

Vi får lika mycket skidåkning ändå och på detta vis har vi eftermiddagarna lediga i Pokhara. Här kan du hitta på det mesta, givetvis strosa och shoppa lite men även massor av roliga aktiviteter så som paragliding, vandring, forspaddla, fiska, köra motocross mm. i byn är det ungefär 15-20 grader på dagarna så möjligheterna är oändliga nästan.

liten_bild_nepal_heliski_Xtravel_5

Karta & summering

Till Nepal åker du om du redan betat av Kanada, Alaska och allt annat exotiskt och suget skriker efter udda upplevelser och mängder av snö. Vi åker med certifierade duktiga bergsguider och vyerna i området är oslagbara liksom alla kulturella upplevelser. Du behöver inte vara något ess på skidor men du måste självfallet behärska offpist klanderfritt då det inte finns någon lift eller pist så långt ögat når. Passa på att se Kathmandu några dagar och varför inte avsluta puderdrömmen med ett par dagars safari?

Dagligen dumpar det nytt puder och temperaturerna på berget håller sig en bra bit under noll medans det nere i Pokhara är vårrvärme med 15-20 grader. Eftermiddagarna kan fyllas med massor av roliga aktiviteter och guiderna  på plats har massor av tips och trix för en rumpsparkande vecka i Nepal.

En otrolig upplevelse. Tack Xtravel som hjälpte oss med detta. Fantastiska guider och er samarbetspartner på plats var klockren. Det var liksom inte skidåkningen som var det grymma även om den var underbar, utan hela grejen att flyga från en så cool stad upp på ett ännu coolare berg. Oslagbart.

Nils-Erik C, 2013

Amazing tour, glad i found you guys and your local partner. We had the best honneymoon ever. Skiing powder everyday in an unbeatable place with a scenary to die for. Craig and his guides and crew were awesome.

Marie & Jake G, 2014

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar