• Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan 2020

Dags för puderjakt på Japanska ön Hokkaido. Hokkaido Roadtrip 2.0 är en renodlad roadtrip där vi rör oss till nya puderberg nästan varje dag. Vi tar sikte på orter som tex Furano, Asahidake, Tomamu Ski Resort och Teine. Dessa orter är mindre och ödsligare vilket vi så klart uppskattar! Vi bor på traditionellt japanskt sätt i twin eller flerbäddsrum under resans gång.
Räkna med mycket teckenspråk på Hokkaido Roadtrip och en mängd olika försök på menyerna för att hitta någon middagsrätt som faller en i smaken. Åkningen är djup, ensam och enormt cool på alla dess olika vis i detta magiska land. Vi rör oss bort från dom välkända orterna till det mer spännande för att hitta okända linjer och åk. Eftersom vi är små grupper med 7 gäster per guide så kan vi transportera oss smidigt i vår minibuss med Xtravelguiden bakom ratten i jakten på djuuuuup snö.

 

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg från Stockholm, total restid knappt 20 h. Standard med Lufthansa inkl skidfrakt (ej garanterat) via Frankfurt/München & Tokyo (ca 2-3h transfer/flygplats).

Transfer
Vår Xtravelguide hämtar er på Sapporo flygplats varifrån vi börjar vår roadtrip. Guiden tar hand om alla transporter under resan till restauranger och olika liftsystem mm. De Japanska minibussarna är lite mindre i storlek så är man längre är det lite trängre.

Måltider
Frukost är inkluderat varje morgon. Luncher och middagar tillkommer, men vi äter tillsammans på sköna ställen som våra guider bokat alt. rekommenderar.

Guidning
Vår Xtravelguide ser till att hitta de bästa åken och tar hand om er/dig både utanför och på berget. Vi är max 7 personer på denna resa och 1 guide.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 heldagar då vi är på plats.

Svårighetsgrad
Resan kräver att man kan åka skidor obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra då det är mycket snö i Japan. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på vår resa Hokkaido 2.0

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och hjälm.

Boende

Olika hotell och ryokan

Under Hokkaido Roadtrip bor vi på olika hotell och japanska ryokan med futonsängar i både mindre städer och byar. Vi har valt att bo i närheten till städerna uppe i norra Hokkaido för att kunna uppleva kulturen men också ha ett bra utbud av restauranger. Vi kommer stanna på de olika platserna cirka 2-3 nätter. På resan inkluderas del i dubbelrum som standard  (mer info om boendet finns på nästa steg i bokningen)

 Information om Boende och dess faciliteter:

 • Twinnrum/flerbäddsrum
 • Närhet till stad och restauranger
 • Wifi på merpartern
 • Lakan och städning ingår
 • Frukost serveras på de olika hotellen

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst från Japan och kom ihåg att skriva samma namn i bokningen som det stavas i passet.

Visum: För Japan behövs i dagsläget inget visum för oss svenskar. För mer information och detaljer kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Japan.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Japan är det Japanska YEN  som gäller. 1 YEN ca 0,088kr (13 Maj 2019). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Skidfakta: Här nedan kan ni ta en titt på pistkartor till de olika orterna och allmänna info.

Antal orter vi besökerca 5-6st
Årlig snömängdca 15-16m
Högsta topp ( Asahidake)2,291 m.ö.h
Pistkarta Teineta en titt
Pistkarta AsahidakeChecka
Pistkarta Kirorospana in
Total pistlängdointressant

 

Karta & Väder

I Norra Japan på Hokkaido-halvön är det inte helt annorlunda temperaturer från i alperna. Det snöar dock vanligtvis en hel del mer och det är inte ovanligt med 15 meter på en säsong. Det är med andra ord nästan ny snö varje dag och solen är inte något man ser allt för ofta. Det är inte så höga berg så temperaturerna skiljer sig inte så mycket från topp till botten och snön är fyllig då fuktigheten nära kusten är lite högre än långt inåt land.  För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

JanuariFebruari
Snödjup480 cm510 cm
Medeltemp-7⁰ C-4⁰ C

Innan vi åkte i väg till Hokkaido var jag skeptisk till om det verkligen kunde vara så där mycket snö som alla pratade om. Och  ja vad skall jag säga, det hade vi och mer därtill. Med David som en klockren guide i spetsen hade vi en makalös resa.

Med spännande kultur och otroligt trevlig offpist var min resa till Japan det bästa jag gjort på länge. Lite fundersam över hur jag skulle klara de omtalade stora snömängderna, men det gick prima med bra guider som hjälpte till att peppa.

Skräddarsy din resa till
Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan 2020

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
2020-01-18
Hokkaido 2.0, 11 dagar
Från 33995 SEK / pers
0 platser
Fullbokad
2020-01-28
Hokkaido 2.0, 11 dagar
Från 33995 SEK / pers
0 platser
Fullbokad
2020-02-08
Hokkaido 2.0, 11 dagar
Från 33995 SEK / pers
0 platser
Fullbokad
2020-02-18
Hokkaido 2.0, 11 dagar
Från 33995 SEK / pers
1 platser

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar