• Honshu Roadtrip, Japan


  Större linjer med massa puderåkning

 • Honshu Roadtrip, Japan


  Större linjer med massa puderåkning

 • Honshu Roadtrip, Japan


  Större linjer med massa puderåkning

 • Honshu Roadtrip, Japan


  Större linjer med massa puderåkning

 • Honshu Roadtrip, Japan


  Större linjer med massa puderåkning

 • Honshu Roadtrip, Japan


  Större linjer med massa puderåkning

 • Honshu Roadtrip, Japan


  Större linjer med massa puderåkning

Honshu Roadtrip, Japan

Honshu Roadtrip är en riktig favorit där vi har som målsättning att åka massa puder i bra terräng som är lite brantare och mer utmanande än de norra delarna av Japan. Med Tokyo som utgångspunkt åker vi till den gamla OS-staden Nagano och vidare upp till de norra bergen kring Hakuba och dess olika närliggande skidsystem. Efter ett par dagar här på bergen Happo One, Hakuba47 och Cortina så drar vårt lilla gäng vidare till Nozawa Onsen och ännu fler berg och möjligheter.

Enligt många föddes den japanska puderåkningen här i Nozawa Onsen, ett grymt berg med åkning i världsklass och riktigt skön offpiståkning. Vår Xtravelguide visar dig de bästa åken och ser till att benen är helt slut varje eftermiddag. Efter sista dagens skidåkning beger vi oss in mot Tokyo (cirka 3-4 timmar i våra minibussar) för en härlig kväll i världens största stad med shopping, god mat och kanske en öl eller två.

2020 års resor är under produktion, nya datum kommer snart. Håll utkik!

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg från Stockholm, ca 14-15h totalt. Med Lufthansa som standard, inkl skidfrakt (ej garanterat) via Frankfurt/München till Tokyo

Transfer
Vår Xtravelguide hämtar på Tokyos flygplats och kör oss till första stoppet som är Hakuba cirka 3-5 h transfer. Guiderna tar även hand om alla övriga transporter under resan till restauranger, mellan orterna och dagligen till våra olika liftsystem.

Måltider
Frukost är inkluderat varje morgon. Luncher och middagar tillkommer. Vi äter oftast tillsammans på sköna ställen som våra guide bokat alt. rekommenderat.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguide ser till att hitta de bästa åken och tar hand om er/dig både utanför och på berget. Vi är max 7 personer på denna resa och 1 guide.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 skiddagar vi är på plats.

Svårighetsgrad
Resan kräver att man kan åka skidor obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra då det är mycket snö i Japan. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på vår resa  Roadtrip Honshu

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

 Boende

Olika hotell/ryokan

Vi kommer börja resan i området Hakuba där vi bor mitt i skidbyn, här finns massa bra restauranger och härlig atmosfär. Boendet är ett ryokan som kombinerar traditionellt trä och moderna stilen ”Wa” i källaren finns ett fint Onsen bad. Vi sover i tatamirum på de olika boende förutom Toyko. Efter Hakuba åker vi till Nosawa Onsen som är en mycket mysig by med trevliga restauranger. Vi avslutar resan med en natt i Tokyo för uppleva staden och dess puls.

 Information om Boende och dess faciliteter:

 • Vi sover i Tatamirum = madrass på golvet ”Japan style”
 • Närhet till stad och restauranger
 • Wifi på merpartern
 • Lakan och städning ingår
 • Frukost serveras på de olika hotellen

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst från Japan och kom ihåg att skriva samma namn i bokningen som det stavas i passet.

Visum: För Japan behövs i dagsläget inget visum för oss svenskar. För mer information och detaljer kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Japan.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Japan är det Japanska YEN  som gäller. 1 YEN ca 0,080kr (21 Juni 2018). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Skidfakta: Här nedan kan ni ta en titt på pistkartor till de olika orterna och allmänna info.

Antal system vi besökerca 4-6st
Årlig snömängdca 14-15m
Högsta topp ( Cortina)1402 m.ö.h
Områdes karta Hakubata en titt
Högsta fallhöjd (Niseko)560 m
Pistkarta Cortinakolla in
Pistkarta Nozawa Onsenspana in
Total pistlängdvem bryr sig?

 

Karta & Väder

I Japan är det inte helt annorlunda temperaturer från i alperna. Det snöar dock vanligtvis en hel del mer och det är inte ovanligt med 15 meter på en säsong även om det vanligtvis är magrinellt mindre här på huvudön vid Hakuba än uppe i hokkaido runt Niseko. Det är ofta ny snö varje dag och solen är inte något man ser allt för ofta, men ibland så. Då bergen inte är så höga skiljer sig temperaturerna inte så mycket från topp till botten och snön är fyllig då fuktigheten så här nära kusten högre än långt inåt land.  För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

Februari
Snödjup360 cm
Medeltemp-7⁰ C

Med Philip & Tove i spetsen fick jag uppleva en kultur och skidåkning jag länge längtat efter. Magiskt med avslut i Tokyo.

Mats D, 2015

Skönt gäng, massor av snö, unika ställen med gles och bra skog. Kommer tillbaka 2017, kanske Japow då.

Ingrid B, 2016

Skräddarsy din resa till
Honshu Roadtrip, Japan

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar