• Kapstaden, Sydafrika


  Bjud med kollegorna på en magisk resa

 • Kapstaden, Sydafrika


  Bjud med kollegorna på en magisk resa

 • Kapstaden, Sydafrika


  Bjud med kollegorna på en magisk resa

 • Kapstaden, Sydafrika


  Bjud med kollegorna på en magisk resa

 • Kapstaden, Sydafrika


  Bjud med kollegorna på en magisk resa

 • Kapstaden, Sydafrika


  Bjud med kollegorna på en magisk resa

Kapstaden, Sydafrika

Sydafrika är ett resmål få människor får chansen att göra och som ger minnen för livet. Vi kombinerar några dagar ute i nationalparkerna där vi bor på en lodge och åker på safari i jakt på att få se ”the big 5”. Efter det åker vi tillbaka till Kapstaden, besöker Godahoppsudden, åker ut på havet och dyker i hajbur. Har vi tur får vi djupens kung, vithajen, en nästan garanterad syn vid sälön, en liten  ö utanför False Bay med över 60 000 sälar som lockar till sig vithajar. Vi passar även på att åka ut till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad 18 av sina 27 år i fängelse.

Mellan utflykter och äventyr bor vi bekvämt där alla får chansen att vila upp sig, äter gott på olika restauranger och kopplar av i poolen. Vi njuter av inhemskt vin och äter oss mätta på struts, för de som vågar testa.

Beroende på när på året man åker bjuder Sydafrika på olika sidor. Vinter är sol- och badsäsong, passa på att testa djuphavsfiske, surfing eller kite. Somrarna är svala men det är de de allra största djuren smyger fram. Chansen att se The Big 5 på safari är som störst då.

 

Passar vilka?

För alla som vill bjuda på ”det lilla extra” till sina medarbetare. Variationen av så stora upplevelser hittar man inte på många andra ställen så alla i gruppen kommer se något de aldrig gjort förut! För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi att ni är kring 10 – 25 personer som åker.

 

Xtravel_Sydafrika_konferensresa_3

Destinationen

Läge: Längst ner i Afrika.

Flygplats: Kapstadens internationella flygplats

Transfertid: ca 0.5 timme in till hotellet.

Kultur: Livet i Kapstaden är glatt med en internationell prägel. Ta med safarihatten och förvänta dig att adrenalindepån kommer vara fylld innan veckans slut.

Varför? För att Sydafrika är en häftig mix av västerländsk och afrikansk kultur som har mycket att bjuda på!

Aktivitet: Safari, dyk med vithaj, hälsa på pingvinkolonin på goudahoppsudden, vinprovning, åk till Robben Island och ta del av Nelson Mandelas öde.

Boende: Vi bor i lodger ute i naturreservat och på hotell i Kapstaden.

Kul att veta: Sydafrika är hem åt The Big 5: afrikans elefant, afrikansk buffel, lejon, leopart och noshörning. Samt att ca 10 % av världens däggdjursarter lever i landet.

Guider

Under hela vistelsen ser era guider till att ta hand om allt det praktiska, så att ni själva ska kunna njuta och koncentrera er på själva syftet med resan/eventet

Våra guider är ett team av passionerade, reseglada, logistiktänkande ”doers” som alltid gör sitt yttersta för att ni ska få en upplevelse som möter era förväntningar, och lite till.

Xtravel_Skargard_konferens_guider_sommar_2

Karta och väder

Svala somrar och varma vintrar. På andra sidan ekvatorn vänder årstiderna på sig så vill man åka till värmen är det vårt vinterhalvår som gäller. För bästa safaritider är det vår sommar som gäller. Det svalare klimatet gör djuren mer aktiva och inlandsklimatet är mer överkomligt för oss vanliga dödliga.

Många tänker Afrika och värme, det sydliga läget nära Antarktisk kan dock ge svalare vintrar kring kusten än man väntar sig. Ta med en tjocktröja och långärmat så kan ni sitta kvar på uteserveringen till sent.

För aktuellt väder, klicka här.

 

Undrar ni något eller vill ha en offert?

Klicka här.

 

Perfekta omständigheter för kiteing! Hela gruppen var helnöjda och ingen klagade över att vi valde kiten framför safarin. Tack Xtravel!

Max

Underbar resa, tack Xtravel för organisering och ypperligt omhändertagande!

Åke

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar