• Riksgränsen, Sverige


    Skidåkning på alpinnivå

  • Riksgränsen, Sverige


    Skidåkning på alpinnivå

  • Riksgränsen, Sverige


    Skidåkning på alpinnivå

Riksgränsen, Sverige

En mytomspunnen skidort full med rolig och kreativ back-country åkning, när ni inte har konferens åker ni pist, off-pist, helikopter eller går på tur.

Varje år i maj fylls riksgränsen av Sveriges bästa skidåkare för att tävla i NM i friåkning. Om det är lika bra för de är det lika bra för oss! Under maj kan man även åka midnattskidåkning i solljus och njuta av vårvärme, det bästa av två världar.

Omgivet av ett magiskt fjällandskap är en paus från skidorna inte en dålig dag. Efter konferens i 1 av de 6 möteslokalerna, den största rymmer 180 personer, tar man sig långt ut på vidderna  med hundspann eller skoter. Drar jobbdagen ut på tiden slappnar man förslagsvis av i Relaxen SPA & Sauna.

 

Passar vilka?

Vi tror att alla gillar riksgränsen och skulle vilja att alla fick ta del av denna pärla. Vi är dock hundra på att alla som åker skidor måste bocka av gränsen på sin ”to-do” lista. Skidåkningen är grym, det finns goda konferensmöjligheter, gourmet-restauranger och bra after-ski. Storleken på gruppen kan utan problem variera från 10-100 personer.

Man kan kalla Riksgränsen för gräddan av svenska fjällvärlden. De andra anläggningarna har mycket att ge, men väl i Riksgränsen kommer man aldrig vila byta bort det mot någon annan svensk skiåkning!

Xtravel_Skidor_Riksgränsen_företag_8_small

Destinationen:

Läge: Kiruna kommun.

Flygplats: Kiruna

Transfertid: 1,5h

Tågstation: Kiruna station

Kultur: Allt i riksgränsen handlar om att åka skidor, att lukta skoterdisel och ta en öl efter dagens aktiviteter.

Varför? Att åka till riksgränsen på vårkanten erbjuder en helt annorlunda skidupplevelse än den klassiska alpresan. Midnattsskidåkning, kreativ och lättillgänglig back-country åkning.

Aktivitet: Skidåkning, skoteråkning, hundspann, skidhike.

Boende: Vi bor på Hotell Riksgränsen, bekvämt och bra standard.

Kul att veta: Sveriges nederbördsrikaste ort, alltså får Riksgränsen jäkligt mycket snö!

Våra guider

Med lång erfarenhet av både område och gruppresor ser era guider till att ta hand om allt det praktiska under hela vistelsen, så att ni själva ska kunna njuta och koncentrera er på själva syftet med resan.

Våra guider är ett team av passionerade, reseglada, logistiktänkande ”doers” som alltid gör sitt yttersta för att ni ska få en upplevelse som möter era förväntningar och lite till. Antalet guider anpassas efter gruppens storlek för att kunna ge alla, oavsett nivå, den bästa skidåkningen och upplevelsen som möjligt.

Xtravel_Konferens_Mürren_13

Karta och väder

Längst upp i Sverige hittar vi Riksgränsen. Nästan 4 mil väster om Abisko på gränsen till Norge ligger anläggningen vackert belägen med utsikt både över svenska och norska fjällvärlden.

Säsongen i Riksgränsen startar och slutar sent, därför brukar man kunna njuta av bra väder med sol och varma temperaturer samtidigt som snödjupet inte är för lite.

Klicka här för aktuell väderprognos.

 

 

Har du frågor eller vill ha en kostnadsfri offert?

Klicka här

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar