• Lagos, Portugal


  Klassiskt surfhäng och centralt boende

 • Lagos, Portugal


  Klassiskt surfhäng och centralt boende

 • Lagos, Portugal


  Klassiskt surfhäng och centralt boende

 • Lagos, Portugal


  Klassiskt surfhäng och centralt boende

 • Lagos, Portugal


  Klassiskt surfhäng och centralt boende

Lagos, Portugal

I Lagos, Portugal, nere vid Europas sydligaste udde rullar det in fina vågor under sommarmånaderna. Boendet är  i ett coolt surfhus som ligger centralt i Lagos här finns allt för att du ska få en skön surfsemester. Staden är full av liv och kultur, den ligger bland berg och långa vackra sandstränder. I Lagos så jobbar vi tillsammans med ett lokalt surfcamp som har hållit på sedan 1992 med deras expertis kommer ni få de bästa förutsättningarna för att utvecklas och lära er surfa. Gänget på surfcampet har utforskat hela kusten grundligt för att kunna ta er till de bästa surfspotsen för dagen och visa upp den vackra Algarvekusten.

Från husets terrass kan du blicka ut över havet, vågorna och stranden. Det är även bra drag i Lagos under sommarmånaderna på stadens barer och restauranger, men för dig som hellre vill ta det lugnt hemma i huset finns det massor av olika aktiviteter – förutom att sitta på terrassen och dricka en kall öl eller drink. Lagos ligger inte så långt ifrån Faro (Algarve) flygplatsen dit man flyger relativt billigt till med diverse lågprisflygbolag. Här kan du alltså få en riktig topp-surfsemester till en fin peng. Spana in lite bilder längre ner eller besök vår XTRAVEL facebooksida för ännu mer inspiration och bilder.

OM RESAN

Flyg
Ca 4,30-5 h med flyg från Arlanda till Faro . Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Transfer
När du anländer till Faro flygplats kommer Rowan från surfcampet vänta på dig och köra dig till campet. Från flygplatsen till Lagos ca 30-35  min. I vårt surfpaketet är transfer inkluderat, viktigt att vi får information om tid och flygnummer dit och hem för att kunna boka upp transfer.

Äta ute
Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 160kr per person.

Boende
I surfhuset finns olika storlekar på rum där man kan sova i enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum. Surfhuset har också ett kök om man vill laga middag tillsammans och självklart massa sköna lounge områden för att kunna chilla efter en dag av surf. Det finns även mer privata lösningar som lägenheter som ligger ett stenkast ifrån surfcampet om man tillexempel är en familj eller ett gäng kompisar.

Guidning
Vi har inga egna Xtravelguider på plats i Lagos utan detta är en noga utvald samarbetspartner som vi jobbat med sedan 2005. Det är ett skönt team på plats i Lagos med lång erfarenhet om alla surfspots och grym lokal kännedom. Under en vanlig vecka surfar man varje dag cirka 3-4 timmar beroende på förhållanden.

Utrustning
Surfbräda och våtdräkt får man låna på campet under sin vistelse.

Svårighetsgrad
Surfcampet är ett nybörjarcamp men passar även den som har testat förut och vill utvecklas ytterligare.

MÖJLIGA TILLÄGG I LAGOS

Lagos xtravel surfcamp

YOGALEKTIONER

Under vissa utvalda veckor kommer man ha möjlighet att köra yoga hela veckan, kontakta oss för mer information.

Alternativt Boende

För dig/er som vill bo mer privat och inte i Surfhuset med andra finns det även möjlighet att bo i fina egna dubbelrum (Pensão) som ligger brevid campet i en lägenhet.  Surfcampet har också en lägenhet för 4 personer med eget kök där möjlighet till egen kock finns och en grym utsikt över havet och marinan. Kontakta oss för mer information och intresse i kontaktfältet.

Lagos xtravel surfcamp

Destinationsfakta

När?
Under vår, sommar och höst. På hösten är det lite större vågor så vår och sommar är bättre för nybörjare.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Behövs ej inom EU vilket Portugal är en del av.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Portugal.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tele & Wifi: 00 351 är landskoden för att ringa till Portugal och som till så många andra länder tar du bort första nollan i riktnumret. Wifi finns fritt på surfcampet.

Valuta: I Portugal är det Euro som gäller. 1 EUR ca 10,31kr (21 Juni 2018). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Portugal är -1 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

Allmänt: Portugal längst ner i Europas sydvästra hörn har en stolt historia som sjöfartsnation. Det var härifrån Vasco da Gama som första europé seglade till Indien 1497. Portugal har 10,5 miljoner invånare på en yta 20% av Sveriges. Befolkningen är koncentrerad till regionerna kring de stora städerna vid Atlantkusten. Inlandet och slättlandet i söder är däremot till stora delar glest befolkade. Med sina långa och vackra stränder är Lagos ett kanonställe att surfa och njuta på.

KARTA & VÄDER

Portugal har under april till oktober skön lufttemperatur med mycket sol och det varmast vädret är under sommarmånaderna då man gärna spenderar dagarna på stränderna. Augusti och september är ofta riktiga kanon månader för bra surf och sol. Hela Algarve kusten anses som ett av de solsäkraste ställena i Europa.

AprMajJunJulAugSepOkt
Vattentemp.17⁰ C19⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C20⁰ C
Lufttemp.18⁰ C20⁰ C23⁰ C25⁰ C26⁰ C25⁰ C22⁰ C

Grymt skönt häng och härlig vågor gjorde vår resa i Lagos ! ett riktigt härlig gäng som jobbar på surfcampet och gav oss massa bra tips för att kunna utveckla vår surfing.

Jakob och Olle

Super bra nybörjarcamp med skönt häng och massa sol och bad. Grymt surf feeling på surfhuset.

Ann och Maria

Skräddarsy din resa till
Lagos, Portugal

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
Valfritt
Veckoresa Lagos- 7 nätter
Från 6495 SEK / pers
Ingen begränsning
Valfritt
Weekendresa Lagos- 3 nätter (tors-sönd)
Från 3695 SEK / pers
Ingen begränsning

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar