• Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, tystnad & god mat

 • Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, tystnad & god mat

 • Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, tystnad & god mat

 • Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, tystnad & god mat

Lappland Backcountry

Lappland Backcountry är resultatet av en resa som vi för någon vinter sedan åkte på med en polare från norr som ville visa sin ”backyard”. Han ville visa naturen, bergen och möjligheten att åka skidor från att solen går upp tills den sent på kvällen kämpar sig ner – och vi vart helt hooked. Grymt äventyr och klockren upplevelse. Vi anländer till Luleå sent på onsdagskvällen för att första kvällen bo lite utanför Boden hemma hos vår guide där vi också går igenom våra kommande dagar ihop på fjället. Under en tidig torsdagsmorgoni lastade vi in i våra bilar, lastade skotrar, skidor, mat och övrig utrustning inför några dagar ”off the grid”. Sen kör vi vidare mot Kvikkjokk för att kunna få en eftermiddag med skoter ut till vår stuga och sen även skidåkning och en god middag som avslutning på vår första dag.

Vi lägger stor vikt vid kunniga guider som kan området samt vid good mat med härliga lokala råvaror.

Från parkeringen i Kvikkjokk har vi ca 2h med skoter ut till stugan där vi bor. Den eldar vi får att hålla varm och den är utan elektricitet. Här får du klara dig utan att duscha under dagarna på plats, men bra utedass finns. En unik upplevelse med makalösa vyer, utmanande skoteråkning, läcker skidåkning och grymt käk. Bästa sättet att spendera en vårhelg på innan det är dags att lägga upp laggen på hyllan. Om ni är ett kompisgäng kan vi hitta alternativa datum för er så klart och en egen resa för bara ert gäng.

Om resan

Tåg / Flyg
Ej inkluderat i resans pris då man på så sätt enklare själv kan boka sig från önskad ort upp till Luleå

Transfer & guider
Xtravels guide möter er när ni kommer till Luleå och tar hand om alla transporter och all guidning på plats. Vi jobbar alltid med lokala guider, så även under denna resa.

Måltider
Frukost, lunch och middag är inkluderat under våra dagar på plats. Vi hjälps åt att laga men med hjälp från våra guider. Allt är inkluderat men är du en gottegris eller diggar starkare dryck så får du ta med detta själv.

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Ålder spelar noll roll, bara du älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på denna resa. Viss skotervana är uppskattat även om våra lokala guider kommer i bästa möjliga mån spåra åt oss för att underlätta skoterkörandet.

Boende

boende xtravel lappland backcountry

Vi sover vår första natt hos våra lokala guider utanför Boden för att nästa dag fortsätta ut i naturen. En mysig liten stuga ca 2h timmar med skoter från parkeringen vid Kvikkjokk ligger denna lilla stuga där vi bor 4 per rum (tot 16 pers kan bo där, men vi på Xtravel har satt en nivå på 10 gäster för att kunna hålla bästa möjliga kvalitet på upplägget). Vi eldar för att hålla oss varma och för att laga mat. Lunch kan vara något vi lagar uppe på berget alternativt att vi åker ner till stugan och käkar. Vatten hämtar vi från bäcken. Utedassen ligger 10 meter bakom stugan med fin utsikt utöver Sarek.

Upplägg

Utresa från respektive destination under onsdagskvällen så att vi är på plats i Luleå senare samma kväll. Bor gör vi utanför Boden första natten för att sedan under torsdagen komma iväg på morgonen efter att vi packat allt. På så sätt är vi ute på eftermiddagen för lite skidåkning, skoterkörning eller lek efter önskemål innan middag.

Fredagen och Lördagen är fyllda av skidåkning, skoter, god mat och äventyr.

Söndagen ägnar vi förmiddagen åt skidåkning för att sedan röra oss sakta med säkert tillbaka mot civilisationen och vidare hem. Flyger / åker tåg hem gör vi efter 17 på söndagskvällen till respektive destination.

Kom ihåg att packa lätt, du kommer bara behöva bra skidkläder gärna skal och lite extra dun, extra handskar, ansiktsmask, myskläder för att hänga runt i stugan i, sovsäck, hörlurar om du vill vara lite för dig själv, kanske en powerbank att ladda kamera eller liknande, öronproppar om grannen snarkar, annars är det knappast några ljud här ute. Bra om du har kört lite skoter tidigare då det ibland kan vara utmanande körning, 2 personer per skoter.

 

Karta & Väder

I Norra Sverige runt Terrekaise och Sarek är det en väldigt speciell natur och klimat men det är inte lika kallt som man kan tro. Under slutet på mars och början av april månad kommer vi ha några minusgrader på nätterna och med största sannolikhet lite plusgrader på dagen förhoppningsvis även klart och fint väder.  Det kan dock blåsa lite till och från så packa smart och tänk på att det kan vara kallt att köra skoter så kom ihåg ansiktsmask för skoterkörandet. För aktuellt väder  klicka dig vidare här.

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar