• Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, skoter & grymt käk

 • Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, skoter & grymt käk

 • Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, skoter & grymt käk

 • Lappland Backcountry


  Långhelg med puder, skoter & grymt käk

Lappland Backcountry

Lappland Backcountry är resultatet av en resa som vi förra vintern fick frågan kring av en polare som bor uppe i norr som ville att vi skulle komma upp för att dra ut till fjälls på skotrar och köra lagg tills benen skrek. Lätt sa vi och det visade sig vara det enda rätta svaret för vilken resa, en resa som även du nu kan hänga med på. Grymt äventyr och klockren upplevelse. Vi stack från Stockholm (och från andra delar av landet) på onsdagskvällen. Flög till Luleå, sen slaggade första kvällen utanför Boden där vi lastade bilar, skotrar, skidor, mat och övrig utrustning. Sen vidare mot Kvikkjokk under torsdagsförmiddagen för att kunna få en eftermiddag med skoter och även lite skidåkning.

Inför 2018 har vi nu dessutom följe av ingen mindre än Niklas Ekstedt som sparkar rumpa vad gäller laga grym mat över öppen eld så denna helg vill du inte missa. Niklas är en inbiten snowboardåkare och äventyrslysten ödmjuk mästerkock som vi stolt kan kalla vän och nu även på denna resa ”partner”.

Från parkeringen i Kvikkjokk har vi ca 2h ut till stugan där vi bor. Den eldar vi får att hålla varm och den är utan elektricitet. Här får du klara dig utan att duscha under dagarna på plats, men bra utedass finns. En unik upplevelse med makalösa vyer, utmanande skoteråkning, läcker skidåkning och grymt käk. Bästa sättet att spendera en aprilhelg på innan det är dags att lägga upp laggen på hyllan. Om aprilresan blir fullbokad finns det även möjlighet om ni är ett gäng som vill åka, att vi drar i slutet på mars, hör av er i så fall med en förfrågan nedan.

Om resan

Flyg
Ej inkluderat i resans pris då man på så sätt enklare själv kan boka sig från önskad ort upp till Luleå kanske t.o.m på poäng el. liknande.

Transfer & guider
Xtravels guide möter er när ni kommer till Luleå och tar hand om alla transporter och all guidning på plats. Vi jobbar alltid med lokala guider, så även under denna resa som komplement till våra Xtravelguider.

Måltider
Frukost, lunch och middag är inkluderat under våra dagar på plats. Vi hjälps åt att laga men med hjälp från esset Niklas Ekstedt som gör oss sällskap under resan.  Allt är inkluderat men är du en gottegris eller diggar starkare dryck så får du ta med detta själv.

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Vi ser gärna också att du kommer på Xtravel lavinkväll ( i sthlm 4 dec) och lär dig mer om säkerheten på berget. Ålder spelar noll roll, bara du älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på denna resa. Viss skotervana är uppskattat även om våra lokala guider kommer i bästa möjliga mån spåra åt oss för att underlätta skoterkörandet.

Boende

boende xtravel lappland backcountry

Vi sover vår första natt hos våra lokala guider utanför Boden för att nästa dag fortsätta ut i naturen. En mysig liten stuga ca 2h timmar med skoter från parkeringen vid Kvikkjokk ligger denna lilla stuga där vi bor 4 per rum (tot 16 pers kan bo där, men vi på Xtravel har satt en nivå på 10 gäster för att kunna hålla bästa möjliga kvalitet på upplägget). Vi eldar för att hålla oss varma och för att laga mat. Lunch kan vara något vi lagar uppe på berget alternativt att vi åker ner till stugan och käkar. God mat i ledning av sköna mästerkocken Niklas Ekstedt som älskar att laga mat över öppen eld. Vatten hämtar vi från bäcken och utedassen ligger 10 meter bakom stugan med fin utsikt utöver Sarek.

Upplägg

Utresa från respektive destination under onsdagskvällen så att vi är på plats i Luleå senare samma kväll. Bor gör vi utanför Boden första natten för att sedan under torsdagen komma iväg på morgonen efter att vi packat allt. På så sätt är vi ute på eftermiddagen för lite skidåkning, skoterkörning eller lek efter önskemål innan middag.

Fredagen och Lördagen är fyllda av skidåkning, skoter, god mat och äventyr.

Söndagen ägnar vi förmiddagen åt skidåkning för att sedan röra oss sakta med säkert tillbaka mot civilisationen och vidare hem. Flyger gör vi efter 17 på söndagskvällen hem till respektive destination.

Kom ihåg att packa lätt, du kommer bara behöva bra skidkläder gärna skal och lite extra dun, extra handskar, ansiktsmask, myskläder för att hänga runt i stugan i, sovsäck, hörlurar om du vill vara lite för dig själv, kanske en powerbank att ladda kamera eller liknande, öronproppar om grannen snarkar, annars är det knappast några ljud här ute. Bra om du har kört lite skoter tidigare då det ibland kan vara utmanande körning, vi har set till att det är 2 man per skoter så man kan turas om att tolka och köra men vill du ha en egen skoter så går det bra att meddela oss det så lägger vi till detta i din bokning.

 

Karta & Väder

I Norra Sverige runt Terrekaise och Sarek är det en väldigt speciell natur och klimat men det är inte lika kallt som man kan tro. Under april månad kommer vi ha några minusgrader på nätterna och med största sannolikhet lite plusgrader på dagen förhoppningsvis även klart och fint väder.  Det kan dock blåsa lite till och från så packa smart och tänk på att det kan vara kallt att köra skoter så kom ihåg ansiktsmask för skoterkörandet. För aktuellt väder  klicka dig vidare här.

Skräddarsy din resa till
Lappland Backcountry

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar