• Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

 • Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

 • Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

 • Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

 • Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

 • Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

 • Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

 • Liveaboard Maldiverna


  Ett tropiskt surfparadis

Liveaboard, Södra Maldiverna

En grym surfresa till Maldiverna för dig som vill surfa från morgon till kväll! Resan görs tillsammans med våra kollegor på Apollo Sport. Vi åker till södra atollerna av Maldiverna, Huvdhoo Atoll där det bjuds på ett tropiskt och relativt folktomt surfparadis . Liveaboard är ett grymt koncept där vi bor på en båt under 10 nätter och har fullt fokus på att surfa så mycket vi bara orkar. Vi startar dagarna med ett rivigt morgonkaffe och i takt med att solen går upp spanar vi in dagens lineup. Båten kommer att ankra där förhållandena är bäst för dagen. Efter morgonsurfet serveras en stor redig frukost. När du fått nya krafter och är redo kan du be personalen att köra ut dig med dingyn till lineupen igen. När kvällen närmar sig serveras det bland annat nyfångad tonfisk och en massa annan god mat så du kan förse kroppen med ny surfenergi.

Vi kommer ha med en egen guide genom hela resan som ser till att allt flyter på smooth och kan ge er lite generella tips! Maldiverna passar sig bäst för medelsurfare till erfarna surfare. Södra Atollerna är med andra ord inget för nybörjaren. Vill du läsa mer om de olika surfspoten så klicka här

 

Om resan

Flyg
Flygen är inkluderat i resans pris, långflyg och inrikesflyget. Vi flyger med Qatar Airways och Maldivian Aero.

Transfer
Under resan ingår all transfer. Vår guide möter er på flygplatsen i Kaadedhdhoo sen tar vi oss till båten och direkt ut på äventyren under de nästkommande 10 dagarna.

Måltider
Frukost, lunch och middagar serveras och är inkluderat under alla dagar på båten. Även kaffe, te och vatten är inkluderat under dagarna på plats. Alkohol och läsk finns att köpa till.

Guidning
Vår guide kommer hjälpa till på resan och ser till att allt flyter på fint under vistelsen.

Utrustning
Ta med dig egen bräda/brädor (två rekommenderas) och passande utrustning beroende på vad du önskar (revskor tex), men kom ihåg att det är ca 30 grader i luften och liknande i vattnet. Ingen surfutrustning är inkluderad i paketpriset.

Svårighetsgrad
För att få ut det bästa och mesta av denna resa skall du kunna surfa och känna dig bekväm med att surfa över rev. Maldiverna passar bäst för medelsurfare till erfarna surfare. Södra Atollerna är inget för nybörjare.

Boende/Båten: 

Båten profil

Vi bor på Horizon 2,  en liten men naggande god båt. Del i dubbelhytt är det som gäller för samtliga. Alla hytter har toalett och dusch. Ombord finns sköna allmänytor att hänga på när vi inte surfar. Sängkläder, städning osv såklart inkluderat. (Ta med egen handduk)

Båten Horizon 2 har en maxkapacitet på 12 gäster, besättningen består av fyra medlemmar inkl. en surfguide, en kapten och en kock som lagar gudomligt god mat.

Destinationsfakta

När?
Bästa perioden för surf  är generellt från mars till oktober då swellet är mer regelbundet. För de södra atollerna är mars-april den bästa perioden,

Passregler: Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst.

Visum: Nordiska medborgare får visum vid ankomsten som gäller 30 dagar med en möjlighet att förlänga på plats.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Maldiverna.

EL: 240V och samma uttag som i England.

Valuta: På Maldiverna är det Maldivska Rufiyaa (MVR) som är den officiella valutan men det är i huvudsak U.S Dollar som gäller så kom ihåg att ha med dig även små valörer för dricks under resan. De stora vanliga betalkorten funkar också.  1 MVR ca 0.6kr (1 nov 2015). Kolla aktuell valuta här.

Tid: Maldiverna är +3 timmar före oss under sommartid.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: En samling av öar (närmare bestämt ungefär 1200st korallöar) fördelade på 26 atoller, varav ca 200 st är bebodda. Hela 87 av öarna är hotellöar för turister så dom håller vi oss ifrån. Huvudstaden heter Male (dit vi flyger in) och har cirka 170 000 invånare. Lokala språket är dhivehi samt engelska och en del tyska på hotellöarna. En enklare middag som pizza eller spagetti med köttfärssås kostar runt 10-15 dollar och en öl ligger runt 5 dollar.

Karta & Väder

Varmt och skönt tropiskt klimat på Maldiverna och runt 30 grader i både luft och vatten. Regnar gör det som sig bör i tropiskt klimat lite då och då men förutsättningarna för bra vågor och skönt väder, är goda.

 

MarsApril
Vattentemp.30⁰ C29⁰ C
Lufttemp.28⁰ C28⁰ C

 

Skräddarsy din resa till
Liveaboard, Södra Maldiverna

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
2019-03-12
Liveaboard Maldiverna - Fullbokad
Från 29995 SEK / pers
0 platser
Fullbokad
2019-03-22
Liveaboard Maldiverna
Från 29995 SEK / pers
10 platser
2019-04-01
Liveaboard Maldiverna
Från 29995 SEK / pers
10 platser

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar