• Surfa med kollegorna


  Surfäventyr i Marocko

 • Surfa med kollegorna


  Surfäventyr i Marocko

 • Surfa med kollegorna


  Surfäventyr i Marocko

 • Surfa med kollegorna


  Surfäventyr i Marocko

Agadir, Marocko

Beläget på Afrikas nordvästra kust är Marocko en varm, härlig pärla med mycket att erbjuda. Hit åker vi för att surfa, uppleva öknen och äta den goda Marockanska maten.

Oavsett om man är en van surfare/äventyrare eller bara vill se något nytt så passar Marocko. Uppläggen är oändliga, med Atlanten som granne är finns det nästan alltid tillgång till vågor för alla nivåer av surfare. Våra duktiga surfguider hjälper er att hitta rätt bryt för just er nivå.

Gillar man brädåkning är sandboarding i öknen ett kul alternativ att testa. Att susa ner för sanddynerna på en snowboard eller en bodyboard är något helt nytt för de flesta, och det bästa, trillar man, landar man mjukt i den solvarma sanden. Räkna dock med att du får med dig två kilo sand tillbaka till sängen! Varva med fyrhjuling eller en äkta turistisk kamelridning och ökenupplevelsen är total.

I Marrakech strövar vi runt i trånga gränder kantade av små butiker med konst, mat, mattor och annat som hämtat ur Tusen och en natt. En stad man verkligen bör uppleva minst en gång i livet!

Passar vilka?

Till Marocko bör man inte vara för många, 10 – 20 personer i en grupp ger maximalt tillbaka. Självklart kan man bo på lyxiga hotell eller hyra stora villor, men runt hörnet väntar öknen och en värld väldigt olik Sverige så man bör inte vara rädd för lite skit under naglarna.

Beroende på vart just ni vill åka så kan man få en vecka härligt strandhäng med surf eller en ”Tusen och en natt”-inspirerad resa med allt Marrakech med omnejd har att bjuda, allt efter vad som passar era önskemål.

Marocko företag xtravel

Destinationen

Läge: På Afrikas nordvästra kust, med stränder både i Medelhavet och Atlanten.

Flygplats: Marrakech Menara Airport

Transfertid: 20 minuter till Marrakech.

3,5h till Agadir och surf.

Kultur: Varmt och välkomnande färgat av ökenliv och traditioner. Något som måste upplevas för att förstås.

Varför? För att Marocko är något för alla, oavsett vad man gillar, stadsliv, äventyr eller strand.

Aktivitet: Surfing, sandboard, kamelridning och mycket mer.

Boende: I Marocko bor vi på schyssta hotell eller i surfhus, och varför inte en natt under stjärnorna på en sanddyn?

Kul att veta: Marocko ligger endast 13 km från Europa och anses i vissa kretsar vara det västligaste landet i Arabvärlden.

Guider

Guiden som hänger med till Marocko kanske inte pratar flytande marockanska men kan navigera i sömnen genom seder, dos and don’ts. Alla våra guider är resvana, väl inlästa och familjära med området ni ska till.

Oavsett vem som åker med er kommer guiderna ta hand om och se till att er resa blir så bra som den bara kan bli! De balanserar utbudet under resan efter just er grupp, så ni får precis så mycket surfing som möjligt och samtidigt hinner se lite av Marocko som land.

Marocko företag xtravel

Karta & väder

Marocko åtnjuter en stor variation av väder. Längs norra kusten upplever man det klassiska medelhavsklimatet, längs västkusten är klimatet likt men Atlanten kyler och kan generera mer vind.

Inåt landet får man under sommarhalvåret uppleva riktigt torr värme. Kommer man dock upp i Atlasbergen sjunker temperaturen och vädret blir mer ombytligt.

För aktuellt väder, klicka här.

 

 

Har ni frågor eller vill ha en kostnadsfri offert?

Klicka här

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar