• Mountainbike Weekend i Järvsö


  Drömcykling på hemmaplan

 • Mountainbike Weekend i Järvsö


  Drömcykling på hemmaplan

 • Mountainbike Weekend i Järvsö


  Drömcykling på hemmaplan

 • Mountainbike Weekend i Järvsö


  Drömcykling på hemmaplan

 • Mountainbike Weekend i Järvsö


  Drömcykling på hemmaplan

Järvsö Mountainbike Weekend, Sverige

I Järvsö hittar du cykelleder i världsklass, designade av mästarna på Whistler Gravity Logic. Familjer, tjej eller grabbgänget, företag och de mest inbitna experterna – här kan alla hitta sin favoritcykling. Du tar liften upp på berget sen finns det 23 leder att välja på, från enklaste gröna till tuffaste svarta. Ni bor dessutom utomordentligt bra på JBP Hotell. I Järvsö lever verkligen cyklingen och det känns i atmosfären.

Läs mer nedan om de olika inriktningar våra mountainbike-helger har  för att passa just er.

AKTUELLA DATUM

 • 12-14 Juni – Enduro Weekend
 • 26-28 Juni – Girls Weekend med Joline Johansson
 • 3-5 Juli – Prova På Weekend
 • 10-12 Juli – Downhill Weekend
 • 17-19 Juli – Familj Weekend
 • 24-29 Juli – Enduro Weekend

(Observera att datum eventuellt kan komma att ändras beroende på FHM’s rekommendationer angående resor inom landet.)

Pris från: 3995 kr

 

Om resan

Transport
I vårt cykelpaket är transport inkluderat Stockholm – Järvsö t/r med vår Xtravel-buss. Självklart ingår cykelfrakt på Xtravels fina cykelsläp.

Måltider
Frukost (lör & sön), lunch (lör & sön) och middag (lör) är inkluderat.

Guidning
Våra grymma Xtravel-guide kommer att assistera er under hela helgen med allt från tekniktips till mek-hjälp och allmänt häng.

Svårhetsgrad
Denna resa har cykling för alla nivåer och våra helger har olika fokus så att det ska passa just dig bäst. Du kommer få grym cykling oberoende om du precis börjat cykla eller är ett proffs! Den mesta cyklingen är utför/nedför men en del cykling uppför. Fokus ligger på utförscykling och liftkort är självklart inkluderat.

Utrustning att ta med
Cykel – All Mountain-, Enduro-, eller Downhill-cykel i bra skick – grövre däck, fullface-hjälm, cykelskor och pedaler, ryggsäck med ryggskydd, pump (både fotpump och handpump), gaffelpump, multiverktyg och däckjärn, knäskydd och armbågsskydd, första-förband, solskyddsfaktor, glasögon, energybars, vattenflaska eller camelback och så klart kamera.
Önskas cykelhyra så finns NS Bikes-downhillcyklar att hyra. Hyrcyklar bokas i förskott och kostar 1590 kr för 2 dagar.

Weekend Alternativ

Enduro Weekend

Med inriktning stök och tramp utanför den traditionella parkåkningen. Träning och fokus på hur man ska bli en snabbare och tryggare åkare i stökigare och mer teknisk terräng. Vi tränar på att köra energisnålt, smidigt och snabbt. Vi pratar linjeval och hur olika linjeval påverkar hela vårt åk. Vi jobbar med att bygga fart utan att slösa energi och hur man får med sig farten genom ett stökigt parti eller ett långsammare parti. Allt från start till slut på ett nedförsåk.

Girls Weekend med Joline Johansson

Här är alla från helt nybörjare till proffs uppskattade och vi jobbar med fokus på trygghet och självkänsla på vår cykel. En blandning av både enduro-stök och downhill-flow med en röd tråd genom helgen. Fokus på häng i gäng och kul på hjul. Den fantastiska Joline Johansson, en av Sveriges bästa endurocyklister, är er guide under denna superhelg.

Downhill Weekend

Med inriktning flow och fart, gott om tid i parken och inriktning flow, fart och hopp. Perfekt för dig som vill jobba på tryggheten och självkänslan i bikeparks och snabbare trails! Ren utförsåkning som ska vara kul från start till slut! Här går Enduro och downhill hand i hand. Under dessa dagar kommer vi jobba med flow och fart i en kombination i maskingrävt och stök. Hopp och trygghet i luften är en sak vi kommer jobba med. Vi kommer ha roligt på alla de objekt vi stöter på i ett åk utför.

Prova På Weekend

Här tar vi det utefter din nivå och vi går igenom grunderna tydligt för att få in dig på rätt spår och slippa upptäcka allt nytt på egen hand. Vi jobbar med grunderna i utförsåkning och startar i botten och slutar på toppen. Nybörjare eller van cyklist spelar ingen roll. Vi delar in oss efter förmåga och anpassar allt på plats. Säker och rolig start på utförsåkning är viktigt och det är vad vi kommer jobba med. Teknik och känsla för att få vår cykling så felfri som möjligt tidigt.

Familj Weekend

Mamma och son, pappa dotter eller hela familjen. Vi anpassar helgen efter både den yngre och den äldre där vi har cykling i grupper för de små och de stora, tillsammans och mot varandra. En lekfull och rolig helg med fokus på sammanhållning med temat ”leka fram cyklingen”. Vi har clinics som är anpassade för vuxengrupper och för barngrupper med enduro-stök och downhill-flow på schemat. Aktiviteter efter cyklingen såklart, god mat och gott umgänge.

Karta

Järvsö ligger i hjärtat av Hälsingland, på sluttningarna i Ljusnandalen.

Stockholm – Järvsö: ca 3,5 timmar
Göteborg – Järvsö: ca 8 timmar
Malmö – Järvsö: ca 10 timmar

Skräddarsy din resa till
Järvsö Mountainbike Weekend, Sverige

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
2020-06-12
Järvsö Enduro Weekend - 2 nätter (fre-sön)
Från 3995 SEK / pers
8 platser
2020-06-26
Järvsö Girls Weekend med Joline Johansson - 2 nätter (fre-sön)
Från 4495 SEK / pers
6 platser
2020-07-03
Järvsö Prova På Weekend - 2 nätter (fre-sön)
Från 3995 SEK / pers
8 platser
2020-07-10
Järvsö Downhill Weekend - 2 nätter (fre-sön)
Från 3995 SEK / pers
8 platser
2020-07-17
Järvsö Familj Weekend - 2 nätter (fre-sön)
Från 3995 SEK / pers
8 platser
2020-07-24
Järvsö Enduro Weekend - 2 nätter (fre-sön)
Från 3995 SEK / pers
8 platser

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar