• Pris från6998:-

  Stigcykling i Kappadokien


  Fantastisk cykling i ett unikt landskap

 • Pris från6998:-

  Stigcykling i Kappadokien


  Fantastisk cykling i ett unikt landskap

 • Pris från6998:-

  Stigcykling i Kappadokien


  Fantastisk cykling i ett unikt landskap

 • Pris från6998:-

  Stigcykling i Kappadokien


  Fantastisk cykling i ett unikt landskap

 • Pris från6998:-

  Stigcykling i Kappadokien


  Fantastisk cykling i ett unikt landskap

Mountainbike Kappadokien, Turkiet

I stigcykelparadiset Kappadokien skapade moder jord tillsammans med människans flertusenåriga närvaro singel tracks (stigar) i världsklass. Med boende på hotell i byn Göreme som bas stoltserar regionen med möjlighet till ett flerdagars stigcykeläventyr på singel track i science-fiction miljö på riktigt. Makalöst vackra naturupplevelser skapade under flera miljoner år tillsammans med mänsklig mångtusenårig närvaro och den moderna människans närvaro skapar mystik i vartenda hörn. Här har stig-guden inte sparat på något. Kappadokien är helt enkelt stigcykling i världsklass.
Denna resa genomförs tillsammans med Apollo Sports.

Aktuella avgångar: 

2-6 okt 2019
9-13 okt 2019
16-20 okt 2019
23-27 okt 2019

Om resan

Flyg
Inkluderat flyg Stockholm – Kayseri, Turkiet. Cykelfrakt inkluderat på flyg och transfers på plats. 30 kg incheckat bagage + cykel (utöver incheckat bagage). Cykel packas i cykelväska eller låda. Måste förbokas.

Transfer
Vår Xtravel/Apollorepresentant möter er på flygplatsen tillsammans med en lokal transportfirma som tar hand om alla transporter under resan.

Måltider
Frukost dag 2-5, lunch dag 2-4 och middag dag 1-4.

Guidning
Våra erfarna lokala guider ser till att ta hand om er under alla dagar ni är på plats. Vi är max 10 cyklister per resa. I oktober gästas vi representanter från Specialized Concept Store.

Svårighetsgrad
Denna resa är för dig med cykelvana men du behöver inte vara proffs! Vana att cykla stig är bra och om du cyklat i Hellas(naturområde i Stockholm) så fixar du detta galant.  Den mesta cyklingen är utför/nedför i stundtals tekniska partier, lös sand och grus. En del cykling uppför.

Utrustning att ta med
Cykel – Servad MTB XC eller enduro-cykel i bra skick – gärna heldämpat och dropper post, All Mountain-cykel rekommenderas varmt, grövre däck (skippa xc-däck) + extradäck – tubeless (stans) rekommenderas (Om inte så ta med många extra slangar (pga. taggar), hjälm, cykelskor och pedaler, ryggsäck med ryggskydd, pump (både fotpump och handpump), gaffelpump, multiverktyg och däckjärn, knäskydd och armbågsskydd, långärmat eller trekvartsärm (vissa taggiga partier), första-förband, solskyddsfaktor, glasögon, energybars, vattenflaska och så klart kamera.

Boende

Vi bor del i dubbelrum på lokalt 3-stjärnigt ”boutique” hotell i byn Göreme. Har bor vi fint och äter vår frukost tillsammans innan våra långa dagar på cykeln. Enkelrum är möjligt mot tillägg om 1500SEK/pp.

xtravel mtbresor cykelresa mountainbikeresa cappadocia

cykel xtravel hotell weekend

Bra att veta

Fokus på stigcykling. Vi cyklar i tre dagar och täcker in de allra bästa stigarna. Med oss följer lokalguide liksom en shuttle buss med specialbyggd trailer för att vi skall hinna cykla så mycket som möjligt nerför och så lite som möjligt uppför. Viss klättring förekommer men fokus är på stigcykling. Långa sköna åk, vissa med tekniska partier.

Maten
Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch stannar vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter. På kvällen äter vi lokal gourmetmat i byn Göreme. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Maten är världsklass.

Cykel
Egen cykel rekomenderas! Gärna heldämpat och dropper post (höj/sänkbar sadel) gör åkningen skönare. All-Mountain-cykel rekommenderas. Cykeltransport ingår. Önskar du hyra cykel finns endast hardtail på plats. Det funkar givetvis men inte optimalt.

Visum och pass
Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Ungefärligt schema:

Dag 1 – Resa från Stockholm eller Köpenhamn (mot tillägg). Ankomst sen kväll. Transfer ca 1 timme till hotellet i Göreme

Dag 2-4 –  Cykling hela dagen från ca 9 – 17. Vi testar nya områden och stigar dagligen.  Vi har tillgång till vår shuttle hela dagen.

Dag 5 – Hemresa. Tidig pick up för transfer till flygplatsen (1 timma). Hemkomst Sverige strax efter lunch.

Xtravel och Apollo Sports äger rätt att inställa en resa om inte minimiantalet på 4 personer är uppfyllt senast 20 dagar innan avresa.

Karta & väder

Oktober är en skön månad och period.  Kan vara en del kalla morgnar men på dagarna ligger temperaturerna vanligtvis runt 17 grader. Under denna årstid är är det ca 50/50 med sol men det är inte så ofta nederbörd även om det är moln. Blåser gör det till och från  Det blåser för jämnan, men morgnarna är vanligtvis vindstilla och lockar många varmluftsballonger.

Okt
Temp / dag17⁰ C
Temp / natt5⁰ C

 

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar