• Pris från19998:-

  Single Track Kerala


  Stigcykling i storslagen natur

 • Pris från19998:-

  Single Track Kerala


  Stigcykling i storslagen natur

 • Pris från19998:-

  Single Track Kerala


  Stigcykling i storslagen natur

 • Pris från19998:-

  Single Track Kerala


  Stigcykling i storslagen natur

 • Pris från19998:-

  Single Track Kerala


  Stigcykling i storslagen natur

Mountainbike Kerala, Indien

Detta är en resa som innehåller allt en stigcyklist kan önska sig med single track i världsklass med snabba sköna flowiga stigar, utmanande tekniska partier och upp till 2000 m fallhöjd med klättringar som kommer hålla oss varma i kläderna länge.

Grym stigcykling, en stor portion äventyr och en unik upplevelse i ett enastående magiskt naturlandskap beskriver denna resa bäst. Till det lägger vi det Sydindiska köket med smakupplevelse du sent kommer glömma.

På 2 hjul i det riktiga Indien

Ställ dig tre frågor. Gillar du att cykla mountainbike på stig? Gillar du att resa och uppleva annorlunda och intressanta kulturer? Är du sugen på en spännande upplevelse som inkluderar en mountainbike? Svarar du ja på dessa frågor så är det bara att boka in dig på vårt nästa stigcykeläventyr till Sydindiska Kerala. Indien är så långt ifrån ”hemma” du kan komma. Här får du uppleva en kultur som är helt fantastiskt annorlunda och du kommer möta människor och platser som du för alltid kommer minnas.  Att komma till Kerala, är som att komma bort från allt vad vår vardag innebär.

Till bergen i Kerala kommer få turister på besök. Här är det frukostfabrik på riktigt med stora odlingar av ditt frukost-te, dina kryddor till bullarna och det lokala kaffebönan India Monsoon Malabar. Vi passerar små byar där både barn och vuxna kommer ut i ren nyfikenhet för att titta på just dig och här är folk är nyfikna på ett trevligt sätt.
Denna resa genomförs tillsammans med Apollo Sports.

Aktuella avgångar: 

31 jan – 8 feb 2020
6 – 14 mar 2020

Om resan

Flyg
Inkluderat flyg Stockholm – Kochi, Indien (via Doha). Cykelfrakt inkluderat på flyg och transfers på plats. 30 kg incheckat bagage inklusive cykel. Cykel packas i cykelväska eller låda och måste förbokas. Behöver du extra bagage går det att köpa till men är relativt dyrt.

Transfer och shuttle
All transfer och shuttles ingår. Vi kommer ha shuttle support där det är möjligt.

Boende
Vi bor på 3 olika hotell under veckan. Lyx och flärd är inte vad denna resa handlar om, men hotellen är fina och trevliga, vi bor lokalflott och äter vår frukost innan våra långa heldagar.
Misty Mountain – Kuttikanam (4 nätter)
Springdale Heritage – Vandiperyar (1 natt)
Tandu Leisure Hotel – Munnar (2 nätter)

På hemresedagen har vi även tillgång till trum nära flygplatsen för att förbereda kroppar och cyklar för hemresa.

Måltider
Frukost, lunch och middagar är inkluderat under 2-4 dagen.

Guidning
Vi jobbar med erfarna lokala cykelguider som känner varje stig i området. Det är proffsiga lokalguider alla värda namnet med både karisma och skills. Dom kan cykla, dom kan guida. Vi startar dagen runt 09.00 och är tillbaka vid 17-tiden. Vi tar dig till Keralas bästa trails och stannar på vägen för att fota, luncha och uppleva. Vi åker hela dagen och får du inte nog finns fler stigar runt hörnet.

Ledare är britten Mike McLean som bott i Indien till och från i knappt 15 år. Han har grym lokalkännedom och är välkänd bland lokalbefolkningen. Mike är förutom en duktig cyklist även en fantastisk guide med stor kunskap om alla delar av Indien; allt från forntida historia till nutida samhällsdiskussioner.

Resan sker i samarbete med Specialized Concept Store Stockholm som också följer med som stöd till guiderna, cykeltips och trix. En butiksträff kommer arrangeras innan respektive resa, för möjlighet att köpa utrustning, fråga, klämma och känna på lite nya prylar.

Svårighetsgrad
Denna resa är för dig med cykelvana. Passar cyklister som kan cykla både utför och uppför. Du behöver inte vara jätteduktig tekniskt men du bör vara van att cykla stig. Det är mer cykling  utför/nedför i stundtals tekniska partier.  Vi håller på ca 4-5 timmar per dag med mycket mer nerför än uppför. All-Mountain-cyklister som söker en unik upplevelse i ett kulturrikt land bäddat för äventyr har hittat hem!

Praktisk information

Utrustning
Cykelaffärer existerar inte så det kan vara vettigt att ta med sig ett mindre kit med reservdelar, ett par ekrar, ett växelöra i reserv samt några slangar. På en del stigar ligger det en hel del sten som med lite otur kan orsaka en och annan punktering. Nedan är en rekommendation.

 • Cykel – Servad MTB XC eller enduro-cykel i bra skick – gärna heldämpat och dropper post. All Mountain-cykel rekommenderas varmt.
 • Grövre däck (skippa xc-däck) + extradäck – tubeless (stans) rekommenderas. Om inte ta med många extraslangar.
 • Hjälm, cykelskor och pedaler
 • Ryggsäck eller Camelback
 • Pump (både fotpump och handpump)
 • Gaffelpump
 • Extra bakväxelhängare,, lätt att slå i den på stenar poch tråkigt om du inte kan cykla.
  Extra ekrar.
 • Multiverktyg och däckjärn
 • Knäskydd och armbågsskydd
 • Långärmat eller trekvartsärm
 • Första-förband, viktigt tvätta småsår
 • Andra måste-ha-prylar du har när du är ute och cyklar.
 • Nätterna är kolsvarta!
 • Något varmare att ha på sig i bergen.
 • Energy bars + gels
 • Adapter till stickkontakt
 • Solskyddsfaktor
 • Myggspray/myggkräm
 • Glasögon
 • Glöm inte kamera!

Bra att veta

Maten
Sydindisk mat kan komma att bli det bästa du någonsin ätit. Den är helt enkelt fantastisk. Vi äter frukost på hotellen, luncherna intas i ”backen” och på kvällarna på hotellet eller i närliggande lokalrestaurang.

Indien Kerala Xtravel

Läs mer om maten på resan

Visum och pass
Visum behövs för nordiska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. E-visa ansöker du om här och skall göras senast fyra dagar innan avresa.

Klimat 
Det Syd-Indiska klimatet är bäst mellan November- mars. Då är det nästan daglig solgarantioch temperature upp till 30 grader under dagen och lite svalare natter. I bergen blir det betydligt svalare på natten och det kan förekomma skurar så tag med en tunn vind och vattenavvisande jacka.

Vaccinationer
Hör med närmsta vaccinationscentral. Vaccinationer som Hepatit A är och dukoral är standard. Liksom bra om du ser över ditt skyff mot stelkramp, polio och difteri (1 spruta som du blir ha oavsett om du reser eller ej).

Dagsprogram

31 jan – 8 feb 2020

Dagsprogram pdf

6-14 mars 2020

Dagsprogram pdf

Xtravel och Apollo Sports äger rätt att inställa en resa om inte minimiantalet på 4 personer är uppfyllt senast 20 dagar innan avresa.

 

Resan arrangeras i samarbete med:

Specialized Concept Store Stockholm Xtravel Apollo Sports

Karta & väder

TemperaturJanuariMars
Dag20,4⁰ C22,7⁰ C
Natt15,9⁰ C18⁰ C

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar