• Pris från12498:-

  Enduro Days Madeira


  Fantastisk cykling i storslagen natur

 • Pris från12498:-

  Enduro Days Madeira


  Fantastisk cykling i storslagen natur

 • Pris från12498:-

  Enduro Days Madeira


  Fantastisk cykling i storslagen natur

 • Pris från12498:-

  Enduro Days Madeira


  Fantastisk cykling i storslagen natur

 • Pris från12498:-

  Enduro Days Madeira


  Fantastisk cykling i storslagen natur

 • Pris från12498:-

  Enduro Days Madeira


  Fantastisk cykling i storslagen natur

Mountainbike Madeira, Portugal

Detta är drömresan för dig som älskar utmanande stigcykling. Madeira är det mest kompletta resmålet du kan hitta för att cykla mountainbike på nya stigar varje dag och tekniskt utmanande trails med något för alla. Häng med Specialized Concept Store Stockholm på en veckas episk endurocykling på den portugisiska ön Madeira.

När vädret är som gråast här hemma så är det som allra bäst på Maderia. Ön är väldigt kuperad med drygt 1800m som högsta topp, framförallt känd för sin vackra natur och sin växtlighet och alla sina stigar. Både naturstigar och man-made.
Denna resa genomförs tillsammans med Apollo Sports.

Aktuella avgångar: 
17-24 feb 2020 (Köpenhamn, en dag mindre cykling)
18-25 feb 2020 (Arlanda, Göteborg)

Om resan

Flyg
Inkluderat flyg t/r Stockholm – Funchal. Cykeltransport på flyget tillkommer. Du bokar själv in din cykel på flyget med NVR eller SAS beroende på avreseort (ca 700 kr)

Transfer
Vår Xtravel/Apollorepresentant möter er på flygplatsen tillsammans med en lokal transportfirma som tar hand om alla transporter under resan.

Måltider
Halvpension (frukost & middag) inkluderat med ”Dine Around-konceptet”, vilket innebär att du kan äta din middag från valfri hotellrestaurang.

Guidning
Representant från Specialized Concept Store är med hela veckan. Vi har support från lokala proffsen från Lokoloko som kommer med ovärderlig lokalkännedom, tillstånd, licenser och stoke!

Svårighetsgrad
Denna resa är för dig med goda kunskaper i teknisk cykling men du behöver inte vara proffs. Du bör känna dig bekväm på röda leder och kunna cykla obehindrat i ex. Hellas.

Utrustning att ta med

 • Endurocykel -En trail eller endurocykel lämpar sig allra bäst, dvs en heldämpad cykel med 140-160mm fjädringsväg som är bra att åka utför med, men som även går att klättra med. Downhillcykel är ej att rekommendera.
 • Kläder för alla typer av väder. Det kan vara både kallt och regnigt på topparna
 • Knäskydd är en stark rekommendation.
 • Vi rekommenderar starkt en fullfacehjälm och ryggskydd
 • Liten ryggsäck, ex. Camelback
 • Reservslang
 • Extra växelöra
 • Några reservekrar
 • Extra bromsbelägg
 • Däck med kraftigare sidoväggar är bra att ha på cykeln

Boende

Vi bor på Vidamar Resort, femstjärnigt hotell med grym spaavdelning (del i dubbelrum). Enkelrum är möjligt mot tillägg om 3750SEK/pp.

Xtravel Madeira Enduro Vidamar Resort

Vidamar Resort Xtravel Madeira Enduro

Enduro Xtravel Maderia Island

Bra att veta

Upplägget är enkelt. Vi kör dig från A till B. Cyklarna transporteras på specialbyggda trailers. Vi cyklar grymma stigar och avslutar med high- fives i motljus. Vi stressar inte. Vi njuter av att få göra det roligaste vi vet. Cykla nerför på stig. En del transportcykling, cykling uppför och pulshöjande partier förekommer dagligen (likt en enduro-tävling). Stigarna vi åker på är till 90% helt naturliga med några inslag av byggda kurvor och hopp. Vissa leder går hela vägen från toppen ner till havsnivå. Resan innehåller 6 cykeldagar med lokala guider som tar oss till de bästa stigarna. Denna resa fokuserar mest på utförsåken så kommer det stå en bil och vänta på oss efter varje åk, som sedan kör oss upp till toppen igen.

I Funchal finns ett antal cykelbutiker som har det mesta om något går sönder. Bland annat finns en Specialized-återförsäljare.

Lunch äter vi på olika lokala krogar i närhet till där vi cyklar. Medtag kontanter, liksom dryck och energi för heldagar.

Vi kommer inför varje resa bjuda in till ett butiksevent på Specialized Concept Store. För dig som har tid och lust kommer vi att prata prylar, erbjudanden och försnack inför resan.

Visum och pass
Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Xtravel och Apollo Sports äger rätt att inställa en resa om inte minimiantalet på 6 personer är uppfyllt senast 20 dagar innan avresa.

Resan arrangeras i samarbete med:

Specialized Concept Store Stockholm Xtravel Apollo Sports

Karta & väder

Madeira har ett behagligt subtropiskt klimat men temperaturen kan skilja en del mellan havsnivå och uppe på bergen.

FebruariNovember
Temp / Dag16⁰ C19⁰ C
Temp / Natt11⁰ C13⁰ C

 

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar