• Pris från9998:-

  Single Track Sierra de Guadarrama


  Tapas Trail med Calle Friberg

 • Pris från9998:-

  Single Track Sierra de Guadarrama


  Tapas Trail med Calle Friberg

 • Pris från9998:-

  Single Track Sierra de Guadarrama


  Tapas Trail med Calle Friberg

 • Pris från9998:-

  Single Track Sierra de Guadarrama


  Tapas Trail med Calle Friberg

 • Pris från9998:-

  Single Track Sierra de Guadarrama


  Tapas Trail med Calle Friberg

Mountainbike Sierra de Guadarrama, Spanien

SIERRA DE GUADARRAMA – erbjuder en perfekt kompott med av stigar, grymma coacher, god mat och skönt after-bike-häng. Området Sierra de Guadarrama består av ett antal dalgångar som skapar ett brett utbud av stigar/trails. Med sitt stora utbud av stigar på olika svårighetsgrader gör vi varje dag till en unik och utmanade upplevelse. Snabba flowiga trails, utmanande drops och tekniska bergspartier gör det så rolig så det spritter i kroppen.

Vi cyklar tre heldagar stigcykling med svenska mästaren Calle Friberg tillsammans med lokala enduroguider. Med fullständigt cykelspäckade dagar shuttlas vi upp för att sen cykla ner på stigar där historiens vingslag påminner om en svunnen tid.
Denna resa genomförs tillsammans med Apollo Sports.

Aktuella avgångar: 

9-13 okt 2019

Om resan

Flyg
Inkluderat flyg Stockholm – Madrid t/r. (Cykeltransport ingår ej, måste förbokas och kostar €45/väg)

Transfer
Vår Xtravel/Apollorepresentant möter er på flygplatsen tillsammans med en lokal transportfirma som tar hand om alla transporter under resan.

Måltider
Helpension (frukost, lunch och middag)

Guidning
MTB legendaren Calle Friberg har varit MTB-proffs i över 10 år och flerfaldig svensk mästare. Nu senast i cross country 2015 och landslagsman i MTB Cross Country. Han började tävla 1992 och blev proffs år 2000. Calle delar med sig av tips och trix och är med som support och representant.

Etablerade enduroarrangören Blacktown Trails kommer med två mycket bra och trevliga lokalguider med grymma skills. (Före detta & elitåkare i downhill och enduro i Spanien). Blacktown trails har övergripande ansvar för guidningen, vägledning och säkerhet och har alla nödvändiga licenser, tillstånd och fordon för att vi skall få en så säker, skön och smidig weekend som möjligt.

Svårighetsgrad
Du gillar och njuter av teknisk stigcykling och vill bli bättre. Stigarna är av blandad nivå, ibland svårare med brantare utförskörningar och ibland mer flowiga enklare stigar.
Vi kan stanna vid tekniska partier, testa, få tips från coacherna.

Utrustning att ta med
Cykel – enduro-cykel i bra skick – runt 150 mm slaglängd och dropper post,  grövre däck med kraftigare sidoväggar + extradäck – tubeless (stans) rekommenderas och extra slangar, extra växelöra, extra bromsbelägg, hjälm (vi rekommenderar starkt fullface och ryggskydd), cykelskor och pedaler, kläder för alla typer av väder (det kan vara både kallt och regnigt på topparna), liten ryggsäck ex Camelback, pump (både fotpump och handpump), gaffelpump, multiverktyg och däckjärn, knäskydd och armbågsskydd, första-förband, solskyddsfaktor, glasögon, energybars, vattenflaska och så klart kamera.

Boende

Del i dubbelrum på Cercedilla Old “Sierra” villa från 1800-talet i hjärtat av La Sierra. Bra litet pensionat med bra mat Tapas style. Enkla men fräscha dubbelrum. Hotellets ägare gillar cyklar och cyklister och det finns cykeltvätt och cykelförvaring i källaren. Enkelrum är möjligt mot tillägg om 1500SEK/pp (4 nätter).

Cecedilla Old Sierra de Guadarrama Xtravel Mtb

Cecedilla Old Sierra de Guadarrama Xtravel Enduro

Bra att veta

Fokus på stigcykling. Vi cyklar i tre dagar och täcker in de allra bästa stigarna. Med oss följer lokalguide liksom en shuttle buss med specialbyggd trailer för att vi skall hinna cykla så mycket som möjligt nerför och så lite som möjligt uppför. Viss klättring förekommer men fokus är på stigcykling. Långa sköna åk, vissa med tekniska partier.

Cykel
Endurocykel. Finns fina Santa Cruz eller Ibis-endurocyklar att hyra om så önskas. Ca 150 mm slaglängd & 2.35-2.40” däck passar bäst. Önskar du hyra cykel finns ett begränsat antal Santa Cruz eller Yeti-cyklar att hyra i stl M och L. Pris för 3 dagar är €225 och måste bokas senast en månad innan avresa.

Visum och pass
Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Ungefärligt schema:

Dag 1 (ons) – Ankomst Madrid och transport till hotellet. (ca 45 minuter) 
Montering av cyklar, middag och uppsnack.

Dag 2 (tors) – Cercedilla – Puerto Navacerrada – Valsaín.
Shuttle upp till Puerto de Navacerrada, en av de äldsta skidanläggningarna I Spanien (1858 möh). Härifrån rullar vi flowig singe track, tekniska partier, massor av adrenalin följt av lunch på lokal restaurang.
Shuttle tillbaks till Puerto de Navacerrada, där vi sen kör en fantstisk trail ner till Cercedilla.

Minst 1250 m fallhöjd.

Dag 3 (fre) : Puerto de los Leones (Guadarrama)
Vi korsar båda sidor av La Sierra. Vi äter lunch på lokal restaurang. Eftermiddagens åk efter önskemål.
Minst 1800 m fallhöjd.

Dag 4 (lör) : Puerto Canencia – Valdemanco – Bustarviejo. 
Idag kör vi den östra sidan av La Sierra, med varierad terräng. Från “El Puerto De Canencia” (1524 möh), klättrar vi i ca 10 minuter. Belöningen blir ett superlångt åk till byn Valdemanco och sen Bustarviejo. En kombination av bergiga partier och tät skog gör detta åk episkt.
Lunch i Valdemanco eller Bustarviejo.

Dag 5 (sön) : Hemresa
Idag åker vi hem, trötta men väldigt tillfredsställda. Adrenalinkontot påfyllt och tekniken slipad.

Xtravel och Apollo Sports äger rätt att inställa en resa om inte minimiantalet på 4 personer är uppfyllt senast 20 dagar innan avresa.

Karta & väder

Oktober är en skön månad och period.  Kan vara en del kalla morgnar men på dagarna ligger temperaturerna vanligtvis runt 17 grader. Under denna årstid är är det ca 50/50 med sol men det är inte så ofta nederbörd även om det är moln. Blåser gör det till och från  Det blåser för jämnan, men morgnarna är vanligtvis vindstilla och lockar många varmluftsballonger.

Okt
Temp / dag17⁰ C
Temp / natt5⁰ C

 

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar