• Mountainbike i Sintra


  Magisk cykling i Portugal

 • Mountainbike i Sintra


  Magisk cykling i Portugal

 • Mountainbike i Sintra


  Magisk cykling i Portugal

 • Mountainbike i Sintra


  Magisk cykling i Portugal

 • Mountainbike i Sintra


  Magisk cykling i Portugal

Mountainbike Sintra, Portugal

Att cykla mountainbike i Sintra är något speciellt och måste upplevas av dig som älskar cykling. 10 kilometer utanför Lissabon ligger regionen Sintra som är upptagen på UNESCO’s världsarvslista. Här cyklar du i ett helt fantastiskt landskap med allt från tät, grön trollskog till öppna vidder med utsikt över Atlanten och bergstoppar med slott och kloster. Omgivningarna är mycket varierande beroende på vilken sida av bergen stigarna ligger. Allt från lummiga skogspartier till sandiga dyner. Här finns cykling för alla nivåer med allt från flowiga single tracks till branta och tekniska leder med byggda hopp. Här ligger fokus på att kötta utför tills händerna blir stumma även om det blir lite trampa ibland. Shuttles ingår i denna resa.

I Sintra får du en komplett upplevelse med grym cykling i skönt klimat med närheten till havet. Maten är ofta enkel men fantastiskt god och väldigt prisvärd. De små samhällen som ni besöker är supermysiga med fin arkitektur och med härliga människor. Närheten till Lissabon gör att ni även kan köra en kvällsride ”Urban Style”, dra en wallride och avsluta kvällen med god mat och dryck i storstaden.

Pris från: 8995kr

Här hittar ni roliga nyheter på Xtravel

Om resan

Flyg
Ca 4-4,30 h med flyg från Arlanda till Lissabon. Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Transfer
I vårt cykelpaket är transfer inkluderat. När du anländer till Lissabon flygplats kommer en guide från vår samarbetspartner att vänta på dig för transport till boendet. Från flygplatsen till Sintra tar det ca 40 min., viktigt att vi får din flightinfo så vi vet när du landar.

Måltider
Frukost på boendet är inkluderat.

Guidning
Vi har inte någon stationär Xtravelguide på plats i Sintra, vi samarbetar med en lokala superstars. De kan området utan och innan och hittar alltid dom bästa spotsen för dagen. Ni cyklar cirka 6 timmar varje dag. Så se till att hålla fysiken i trim!

Svårhetsgrad
Denna resa har cykling för alla nivåer. Du kommer få grym cykling oberoende om du precis börjat cykla eller är ett proffs! Den mesta cyklingen är utför/nedför i stundtals tekniska partier, lös sand, grus, stenar och rötter. En del cykling uppför men fokus ligger på utförscykling och shuttles är inkluderat.

Utrustning att ta med
Cykel – Servad Trail-, All Mountain- eller Enduro-cykel i bra skick – gärna heldämpat och dropper post, rekommenderas varmt, grövre däck (skippa xc-däck), hjälm, cykelskor och pedaler, ryggsäck med ryggskydd, pump (både fotpump och handpump), gaffelpump, multiverktyg och däckjärn, knäskydd och armbågsskydd, första-förband, solskyddsfaktor, glasögon, energybars, vattenflaska eller camelback och så klart kamera.
Önskas cykelhyra så finns Transition Sentinel och Patrol, heldämpade endurocyklar att hyra. Hyrcyklar bokas i förskott.

Boende

Vi bor del i dubbelrum till exempel på Quinta do Pé Descalço. Här bor vi fint och äter vår frukost tillsammans innan våra långa dagar på cykeln. (Boendet kan variera men är alltid bra)

Quinta do Pé Descalço

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Behövs ej inom EU vilket Portugal är en del av.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Portugal.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tele: 00 351 är landskoden för att ringa till Portugal och som till så många andra länder tar du bort första nollan i riktnumret.

Valuta: I Portugal är det Euro som gäller. 1 EUR ca 10,50kr (12 april 2019). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Tid: Portugal är -1 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

Allmänt: Portugal längst ner i Europas sydvästra hörn har en stolt historia som sjöfartsnation. Det var härifrån Vasco da Gama som första europé seglade till Indien 1497. Portugal har 10,5 miljoner invånare på en yta 20% av Sveriges.

Ungefärligt schema:

Dag 1 – Ankomst i Lissabon där en guide står och väntar för transport mot boende.

Dag 2-4 –  Cykling hela dagen från ca 9 – 15. Vi testar nya områden och stigar dagligen.  Vi har tillgång till vår shuttle hela dagen.

Dag 5 – Hemresa. Pick up för transfer till flygplatsen (40 min).

Karta & väder

Vädret under vår och höst är mycket behagligt och perfekt att cykla i. Dagstemperaturen ligger mellan 20-25 grader och solen skiner oftast även om det kan komma en enstaka skur ibland.

MajOktNov
Temp / dag20⁰ C25⁰ C20⁰ C
Temp / natt12⁰ C15⁰ C12⁰ C

 

Skräddarsy din resa till
Mountainbike Sintra, Portugal

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
Valfritt
Sintra - 4 nätter (ons-sön)
Från 8995 SEK / pers
Ingen begränsning

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar