• Skidkonferens i Mürren


  Dolt skidmecka på egen bergsplattå

 • Skidkonferens i Mürren


  Dolt skidmecka på egen bergsplattå

 • Skidkonferens i Mürren


  Dolt skidmecka på egen bergsplattå

 • Skidkonferens i Mürren


  Dolt skidmecka på egen bergsplattå

 • Skidkonferens i Mürren


  Dolt skidmecka på egen bergsplattå

Mürren, Schweiz

Uppe på en bergskam i distriktet Berner Oberland i Schweiz ligger Mürren. En liten och genuin alpby som tillsammans med Wengen och Grindelwald ger oss en av Schweiz största skidorter.

Mürren är helt bilfri, detta märks tydligt om man skulle ta bilen för att komma till orten, då parkerar man i dalgången och åker kabinbana sista biten upp till byn som ligger på 1650 m.ö.h.

Långa fina pister och fet offpist gör skidområdet väldigt ombytligt. Är det folk i gruppen som vill ta en paus från åkandet kan man knata ut på snöskotur längs bergskammarna eller dundra ner med rodel.

 Passar vilka?

Mürren  passar grupper på 10-100 personer där skidåkningen ligger i fokus. Det stora systemet erbjuder skidåkning för alla nivåer, ska man dock uppskatta det helt och fullt bör man ha åkt någon gång tidigare.

Uppe i den lilla byn blir man härligt isolerad i en mysig alpmiljö där man åker skidor på dagen och äter fondue på kvällen. Passa på att knäppa på snöskorna och vandra ut och ha möte på en bergskam, bättre möteslokal får man leta efter.

 

Xtravel_Konferens_Mürren_6

 

 

Destinationen

Läge: I de centrala delarna av de Schweiziska alperna i distriktet Berner Oberland ligger Mürren.

Flygplats: Zürich flyplats

Transfertid: 2h genom vackra, slingrande bergslandskap.

Kultur: I Mürren blandar man det gamla genuina med toppmoderna liftar och service, här är det lokal patriotism som gäller och vi förstår varför invånarna är så stolta över sin by, den är en ”one of a kind”.

Varför? Alpmys i kombination med toppskidåkning i ett gigantiskt skidsystem.

Aktivitet: Skidåkning, offpiståkning, kälkåkning och längdfärsåkning.

Boende: Hotell, lodge eller B&B.

Kul att veta: The inferno race som går av stapeln i januari är världens största störtloppstävling med 1800 deltagande amatörer varje år. Racet körs från Schilthorn till Lauterbrunnen, hela loppet är 15,8 km långt och tidsrekordet på loppet är 15 minuter.

Guider

Med lång erfarenhet av både område och gruppresor ser era guider till att ta hand om allt det praktiska under hela vistelsen, så att ni själva ska kunna njuta och koncentrera er på själva syftet med resan.

Våra guider är ett team av passionerade, reseglada, logistiktänkande ”doers” som alltid gör sitt yttersta för att ni ska få en upplevelse som möter era förväntningar och lite till. Antalet guider anpassas efter gruppens storlek för att kunna ge alla, oavsett nivå, den bästa skidåkningen och upplevelsen som möjligt.

Xtravel_Konferens_Mürren_13

Karta och väder

Mürren skiljer sig inte så mycket från resterna av alperna men byns höga höjd drar ner medeltempen något i jämförelse med andra byar runt om i bergskedjan.

Packa tjocka kläder för de riktigt kalla dagarna men ta med en bra skaljacka att njuta i solen med de dagar den upplevda temperaturen stiger uppåt.

För aktuellt väder, klicka här.

 

 

Har ni frågor eller vill ha en kostnadsfri offert,

klicka här.

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar