• Off-Road Moto i Sahara & Atlasbergen


  Ökenäventyr utan dess like

 • Off-Road Moto i Sahara & Atlasbergen


  Ökenäventyr utan dess like

 • Off-Road Moto i Sahara & Atlasbergen


  Ökenäventyr utan dess like

 • Off-Road Moto i Sahara & Atlasbergen


  Ökenäventyr utan dess like

 • Off-Road Moto i Sahara & Atlasbergen


  Ökenäventyr utan dess like

Off-Road Moto Sahara

Off-Road Moto i Sahara är ett minne för livet. En grymt fet resa för dig som gillar att köra cross och enduro. Resan lämpar sig för medelerfarna ”off-road” killar och tjejer. Vi är iväg sex, sju eller åtta dagar med fyra, fem eller sex dagars körning och bor på läckra hotell längst vägen. Vi besöker Atlasbergen, de högsta sanddynorna vid Erg Chebbi, Sahara öknen och de gröna delarna av Draa Dalgången.

Vi har alltid med oss egna följebilar och våra erfarna lokala guider som vi på Xtravel har samarbetat med i nästan 10 år, som tar hand om allt det praktiska och guidar dig genom resan.

Kom ihåg att du behöver ha motorcykelkörkort för att kunna hänga med på denna off-roadsresa genom öknen, detta då vi kör en del på vanliga vägar också samt ur ett försäkringsperspektiv. Varje kväll avslutas på ett läckert hotell där vi också kan spola av våra hojar och sen ta en kall dricka och slänga oss i poolen. Ett minne för livet för dig som gillar skvätta grus och sand på två hjul. Denna resa kan du också kombinera med vårt surfcamp i Tamraght utanför Agdir om du vill komma några dagar före eller stanna lite efter vår tur genom öknen. Läs mer om Marocko som land och lite allmän fakta mm under våra surfresor och surfcamp Tamraght.

Upplägg – 6 dagar

Dag 1 Landar och blir hämtade på flygplatsen för att åka till vårt hotell i Ouarzazate (kort transfer 10 minuter) eller om man landar i Marrakech så hämtar vi där vilket dock är nästan 3 timmar (extra kostnad för transfer från Marrakech tillkommer ev.).

Dag 2 Lite av en uppvärmningsdag för att lära dig känna hojen och terrängen. Efter frukost och bara 6 km längst vägen drar vi västerut på grusvägarna. Små byar och hårda grusvägar och någon mindre flod vi måste passera.  Efter ca 10 mil är det dags för vår picniclunch som vi har med oss, beroende på dagens temo så någonstans i närheten av Agdz. Vi tankar lite och tar en kaffe för att sedan beta av ytterligare 3 mil av grus innan vi når lite asfalt igen.  Sista 2 milen är på landsväg innan vi når N’Kob vilket är byn vi bor i över natten. Bor gör vi på en traditionell omgjord Kasbah.

Dag 3  Efter frukost kör vi söder ut från hotellet mot nästa stopp, nämligen vår tält natt ute i öknen. Snabbt underlag och sköna uttorkade floder att följa.  Vi kör vidare mot mer och mer sand och större och större sanddynor. Även om vi bor i tält för natten har vi dusch och div bekvämligheter på plats så klart och väl framme när temperaturen lagt sig lite och vi har tankar upp våra hojar igen kan man dra och leka med hojarna i sanddynorna. En något kortare dag på ca 25 mil avklarad och redo för sängen.

Dag 4 – Startar dagen genom sanddynorna till Remila där vi tankar och sen drar mer norröver genom uttorkade gamla sjöar och häftig terräng. Lunch i picnicform nära Al Nif som är en liten mysig by och vi har nu lämnat öknen bakom oss. Nu upp genom Jebel Saghro bergen och oslagbara vyer. Efter sköna stigar och utmanande terräng når vi en platå där vi och hittar nattens boende. Nämligen ett fyrstjärnigt coolt hotell med en pool och jacuzzi på taket och god mat. Här kan du förboka massage osv också innan ankomst.

Dag 5 – Dags att börja dagen österut genom Dades Gorge mot Atlasbergen. Lite roliga flodkorsningar under dagen och krokiga stigar blandat med öppna platåer innan vi sedan på kvällen är tillbaka i Ouarzazarte. Väl framme efter dagens nästan 20 mil långa tur går vi igenom våra hojar med våra lokala guider och deras mekaniker. Sen får vi skjuts de ca 2 km tillbaka till hotellet för en kall bärs och ett dopp i poolen.

Dag 6 – Vaknar, äter frukost och får skjuts tillbaka till Ouarzazate flygplats alternativt Marrakech flygplats om du valt till den längre transfern.

—————————————-

Svårighetsgrad: Lätt/Medel, riktar sig till dig med begränsad tid som söker ett oförglömligt äventyr och har viss tidigare erfarenhet av offroad på två hjul. Kom i god kondition.

Datum: 29 mars – 3 apr 2019, 29 sep – 4 okt 2019

Antal per resa: Max 10 per resa

Pris: fr. 17,995:-/person (se detaljer nedan)

Notera att grupperna kan vara fullbokade även om din bokning går igenom på xtravel.se. Vi behandlar din bokningsförfrågan och återkommer med ev. bekräftelse/besked och fakturor inom kort. 

 

Upplägg – 7 dagar

Dag 1 Landar och blir hämtade på flygplatsen för att åka till vårt hotell i Ouarzazate (kort transfer 10 minuter) eller om man landar i Marrakech så hämtar vi där vilket dock är nästan 3 timmar (extra kostnad för transfer från Marrakech tillkommer ev.).

Dag 2 En underbar dag genom Atlasbergen och ner till öknen. Efter frukost beger vi oss ut med start på en 3 mil lång krokig gammal väg till Ljukak vart vi tankar och tar vår morgonkaffe innan vi börjar ta oss upp genom Atlasbergen. Först tar oss stigen upp och förbi en gammal guldgruva från tiden då Marocko var en fransk koloni för att sedan ta oss vidare söderut in genom Thuva skogen mot öknen. Efter att vi tagit oss igenom detta pass och ödsliga stigar närmar vi oss Marockos viktigaste saffran by, nämligen Taliouine vart vi stannar och sträcker på benen. Här efter beger vi oss genom några nya något lägre bergspass längst små krokiga stigar och vägar genom Jbel Sirwa massivet. Tillslut efter ungefär 30 mils tur är vi framme i Ouarzazate där vi bor mysigt vår andra natt på turen.

Dag 3 Framför oss har vi resans längst dag med nästan 35 mil fortsatt genom Jbel Sirwa massivet och vidare in i Sahara öknen. Mjukstart på vanliga vägar för att sedan ta oss in på steniga små vägar mot Agdz där vi tankar och tar en kaffe. Sen är det hårt packad grus och sand förbi en ny gruva men nu koppar gruvan Bou Azzer vartifrån vi har ca 15 mil genom en cool skog fylld med Acacia träd. Lite uttorkade flodar vi kör upp längst för att nå en platå där också ökenstaden Foum Zguid ligger där vi äter lunch och tankar. Slutet på dagen erbjuder möjligheten att efter 3 mil med rätt ok grusväg ta en gammal stenig och utmanande uttorkad flodväg eller istället dra på rakt igenom sanddynorna ut till våra tält och ställe att spendera natten. Kall dryck, god mat, tvättmöjligheter och bra sängar till alla.

Dag 4 – Snabb och stenig dag framför oss innan vi redan vid 15:00 borde vara framme vid N’kob på eftermiddagen för en kall öl och lite välbehövlig benvila. Totalt är sträckan för dagen ca 27 mil lång. Olika platåer, bergspassager och uttorkade floder kommer vara ett genomgående tema för dagen. Vi får hålla nere hastigheten idag genom de alla små byarna vi passerar, en dag då många ofta vill stanna och fota mycket både på omgivningarna, byarna och den läckra utsikten. Vi bränner genom gamla militärområdet längst Algeriets gräns på eftermiddagen och sedan vidare genom en stor läcker ”bowl” med berg på alla sidor innan vi når hotellet/vår Kasbah där vi bor över.

Dag 5 – Frukost på vårt sköna Kasbah som drivs och har renoverats fint av ett franskt par, innan vi tankar och drar vidare mot nya utmaningar. Startar med nästan en mil längst en utmanande sandig gammal flod innan vi tar os över Jbel Saghro massivet för andra gången på denna tur även om vi nu är på nya stigar och områden. Fin utsikt och steniga stigar nu på väg mot Atlasbergen kommer vi äta vår lunch i Skoura på en mysig lite restaurang. De sista 10 milen vi skall beta av på eftermiddagen in mot Ourzazate går längst botten av Atlasbergen genom skog och små stigar innan vi når vårt mysiga hotell för ett dopp i poolen med en eller två kalla pilsner eller annan kall dryck efter önskemål. En dag då vi kört ca 28 mil totalt väl framme med möra ben och armar.

Dag 6 – En något enklare dag framför oss med lite olika valmöjligheter på turen tillbaka mot Marrakech. Efter frukost köttar vi igenom 6 mil av intressant gammalt militärområde med sliten asfalt, grusvägar, lera mm. Nu upp och över Atlasbergen vars höjdpunkt blir mitt på dagen längst upp i passet där vi äter en god picnic och ser ner över Marrakech dit vi sedan genom stora olivträdgårdar försiktigt tar oss då vi även idag passerar många byar och privata områden. Idag bor vi ca 10 minuter utan för Marrakech på ett charmigt hotel med pool i trädgården och erbjuder god mat och snygg inredning i lilla byn Tameslohte. Våra lokala guider och samarbetspartner ser över våra cyklar väl framme så att allt med dem är ok och ungefär samma skick som när vi hämtade ut dem.

Dag 7 – Skjuts tillbaka till flygpaltsen i Marrakech alternativt kan vi släppa av dig/er i Marrakech om ni vill passa på att se lite mer av denna charmiga stad innan ni flyger vidare igen.

—————————————-

Svårighetsgrad: Medel/svår, riktar sig till dig med goda kunskaper av körning i sand och grus på två hjul.

Datum: 24 feb – 2 mars 2019, 14 – 20 apr 2019, 16 – 22 okt 2019

Antal per resa: Max 10 per resa

Pris: fr. 20,995:-/person (se detaljer nedan)

Notera att grupperna kan vara fullbokade även om din bokning går igenom på xtravel.se. Vi behandlar din bokningsförfrågan och återkommer med ev. bekräftelse/besked och fakturor inom kort. 

 

Upplägg – 8 dagar

Dag 1 Landar. Hämtade på flygplatsen för att åka till vårt hotell i Ouarzazate (kort transfer på 10 minuter) eller om man landar i Marrakech så hämtar vi där vilket dock är nästan 3 timmar (vid transfer från Marrakech kan tillägg tillkomma).

Dag 2 Värmer upp med några km längst landsvägen först för att sedan genom små byar och grusvägar under ca 10 mil ge järnet innan vår picnic lunch. Likt vår 6 dagars tur stannar vi runt Agdz för lunchen. Vi tankar lite och tar en kaffe för att sedan beta av ytterligare 3 mil av grus innan vi når lite asfalt igen.  Sista 2 milen är på landsväg innan vi når N’Kob vilket är byn vi bor i över natten. Bor gör vi på en traditionell omgjord Kasbah.

Dag 3 – För 3 mil längst en liten väg innan vi kör in i Draa dalen längst smala stigar, gamla ruiner och små charmiga byar. Vi viker av mot norr över höga Jebel Saghro massivet vilket många anser vara ett av Marockos finaste områden. Fina stigar och oslagbar utsikt och även här genom små Berber byar. Sen fortsätter vi dagsetapp på ca 25 mil genom att vika av mot syd mot Atlasbergen innan vi når Dades Gorge. Hit kommer vi för en sen lunch på det läckra hotell vi sen också skall spendera natten, vi kan ta ett dopp i hotellets pool eller jacuzzi. De som önskar kan bränna ut på kortare tur på eftermiddagen men annars kan det kan vara en välbehövlig lite lugnare eftermiddag då vi maxat körningen på förmiddagen och har en lång dag framför oss nästa dag .

Dag 4 – Dagen då vi drar ut i öknen på riktigt. Våra första 10 mil blir genom bergen med sina små krokiga och smala stigar innan vi når Saharas början. Vi passar på att tanka upp hojarna innan vi drar ut genom den uttorkade sjön Lac Maider mot öknen. Natten bor vi mitt ute i ingenstans i läckra tält, möjlighet till dusch finns ändå och det är riktigt läcker mat på plats samt underhållning runt lägerelden på kvällen mm.

Dag 5 – Genom fina stigar omgivna av Acacia träd och väldigt lik östra afrikas omgivning (minus girafferna och elefanterna) når vi lagom till lunch vid ett litet värdshus vid Merzouga dynorna.  Efter lunch kan man ta ett dopp i poolen för att slippa hettan för att sedan när det börjar svalna på eftermiddagen utmana sig själva upp på de nästan 100 meter höga dynorna i området. När vi lekt av oss här och det börjar bli sen eftermiddag drar vi vidare våra sisa 4 mil mot det läckra 4stjärniga hotell där vi sover för natten, äter och även här nog gärna tar ett dopp i deras pool.

Dag 6 – Efter frukost drar vi nästan 9 mil genom öknen längst en tämligen snabb och rak grusväg tills vi når foten av Atlasbergen. Vi passerar lite rolig arkitektur mitt ute i ödemarken på väg mot Goulmima där vi tankar. Turen fortsätter mot Tinghir och en 3 mil asfaltsväg innan vi vid Todra Gorge (känd sevärdhet) äter lunch på ett närliggande hotell. Sen viker vi runt och lite tillbaka längst en lång platå för att på kvällen efter ytterligare 7 mil nå samma fina, unikt inredda hotell som vi bodde på vår tredje natt.

Dag 7 – Efter frukost bär det av genom Dades Gorge västerut längst foten av Atlas bergen. Steniga stigar genom lite skog och uttorkade flodbäddar leder oss till en ny platå där vi har en pic nic lunch. Sen lite grus och sand vägar ett par mil innan vi sakta närmar oss resans slut i Ouarzazarte där vi lämnar in våra hojar. Går igenom cykeln med våra guider och mekaniker för att säkerställa att allt är ok. Vi får skjuts tillbaka till hotellet där allt startade, nu med en välförtjänt öl och ett dopp i poolen innan vi utmattade somnar.

Dag 8 – Skjuts tillbaka till flygplatsen. Ca 10 minuters transfer till Ouarzazarte flygplats eller ca 3 timmar till Marrakech för er som lagt till den extra transfern.

—————————————-

Svårighetsgrad: Medel, riktar sig till dig med goda kunskaper av körning i sand och grus på två hjul.

Datum:

Antal per resa: Max 10 per resa

Pris: fr. 23,995:-/person (se detaljer nedan)

Notera att grupperna kan vara fullbokade även om din bokning går igenom på xtravel.se. Vi behandlar din bokningsförfrågan och återkommer med ev. bekräftelse och fakturor inom kort. 

Karta & väder

I de nordvästra delarna har man ett tempererat medelhavsklimat med långa somrar och korta vintrar. Atlasbergen bildar en naturlig gräns mellan landets södra delar och medelhavsområdena. I den södra delen av landet har man ett varmt ökenklimat och temperaturer på upp emot 45 grader är inte ovanligt under sommarmånaderna.

När vi är här har vi ca 25 grader på dagarna och 12 grader på nätterna vilket upplevs rätt behagligt även om det kan bli ohyggligt varmt mitt på dagen under alla skyddskläder.

 

MarAprOktNov
Temp / dag23⁰ C25⁰ C27⁰ C24⁰ C
Temp / natt10⁰ C13⁰ C15⁰ C12⁰ C

 

Bra resa i makalös miljö. Dagarna gick fort och vi hade ruggigt kul hela gänget var kanon. Tack Xtravel och era bra samarbetspartners på plats, nu skall vi hem och knega ihop deg till nästa års resa.

Johan, Andreas, Isak & Calle, 2015

Helt slut i kroppen sov jag nog hela flygresan hem. Armar och ben värkte och jag tänkte många gånger att det fick va nog men med en följebil i närheten vågade jag pusha mig lite extra och det var det bästa jag någonsin gjort. Härlig utsikt, god mat och en häftig grej att få ha varit med om.

Liselotte J, 2014

Skräddarsy din resa till
Off-Road Moto Sahara

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
Valfritt
Off-Road Moto i Sahara, 6 dagar 24 - 29 november 2019
Från 17995 SEK / pers
Ingen begränsning
Valfritt
Off-Road Moto i Sahara, 7 dagar 14-20 november 2019
Från 20995 SEK / pers
Ingen begränsning
Valfritt
Off-Road Moto i Sahara, 8 dagar 4 -11 december 2019
Från 23995 SEK / pers
Ingen begränsning

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar