• Playa Maderas, Nicaragua


  Surfparadis med magiska vågor

 • Playa Maderas, Nicaragua


  Surfparadis med magiska vågor

 • Playa Maderas, Nicaragua


  Surfparadis med magiska vågor

 • Playa Maderas, Nicaragua


  Surfparadis med magiska vågor

 • Playa Maderas, Nicaragua


  Surfparadis med magiska vågor

 • Playa Maderas, Nicaragua


  Surfparadis med magiska vågor

Playa Maderas, Nicaragua

För närvarande (2018-10-24) avråder Svenska Utrikesdepartementet icke nödvändiga resor till Nicaragua pga det rådande säkerhetsläget. Därav går detta resmål ej att boka för tillfället, men du kan skicka in en förfrågan till oss om du trots detta ändå vill att vi undersökert möjligheten om att resa hit för dig/er.

Nicaragua erbjuder emotståndligt vackra vyer, superhärlig atmosfär och självklart megagrymt surf!Från surfcampet är det en perfekt 10 minuters uppvärmningspromenad genom djungeln för att komma ner till stranden Playa Maderas. Där hittar du riktigt bra kvalitetssurf för alla nivåer. Med vågor året runt och 340 dagar med offshore så är det svårt att inte åka dit!

Surfcampet ligger på en kulle med magisk utsikt över stranden Playa Maderas och Stilla havet. Här kan man njuta av riktigt god mat, härligt häng och såklart ta ett svalkande dopp i poolen. Huset har sköna lounge och chillytor för dig som vill läsa en bok eller bara ta igen dig efter surfet. Du kan såklart själv välja mellan både dubbelrum och flerbäddsrum. Campet är lokaliserat bara 90 minuter från flygplatsen Managua. Bättre setup än så här är svår att hitta!

 

OM RESAN

Flyg
För att ta sig till Nicaragua flyger man till Managua Airport. Det går många direkt flyg från Miami till Managua.

Transfer
När man anländer till Managua flygplats kommer personal från surfcampet finnas där för att köra dig till campet, cirka 90 minuters transfer. (inkluderas i priset för minst 2 pers)

Guidning/Lektioner
Vi har inte någon stationär Xtravelguide på plats i Nicaragua. Vi samarbetar med ett lokalt camp och deras guider på plats och deras lokala instruktörer. I vårt standardpaket ingår ej lektioner men detta kan du lätt boka in på bokningssidan. Vi kan också erbjuda privata lektioner om man inte vill surfa i en grupp.

Utrustning
Surfutrustning finns att hyra för 10 euro per dag. Här behöver man ingen våtdräkt utan det är bikini/shorts som gäller. Vid val av lektioner ingår det surfutrusning hela dagen.

Mat
I standardpaketet (1 vecka eller 2 veckor) inkluderas frukost och middag varje dag under vistelsen. Lunch köper man på plats, i Nicaragua kostar en lunch cirka: 5-8,5 usd

Svårighetsgrad
Surfcampet är ett nybörjarcamp men passar även den mer erfarna surfaren, vill man utvecklas ytterligare erbjuder campet privatlektioner där man pusha sin egna nivå och ta denna till nya höjder.

Boende

Rapture surfcamp

Surfcampet ligger uppe på en kulle med utsikt över Stilla Havet och stranden Playa Maderas. Här njuter vi för fullt av en skön atmosfär, grym solnedgång, slappar i hängmattorna och svalkar oss i poolen. Det är cirka 10 minuters promenad till stranden genom djungeln. Huset har både dubbelrum och flerbäddsrum, trevligt inredda med sköna sängar byggda av bambu.

 • Filmprojektor
 • Infinity Pool
 • Hängmattor med tillhörande utsikt
 • Flerbäddsrum och dubbelrum
 • Bländande vy över havet och djungeln
 • Biljardbord

Destinationsfakta

När?
Till Nicaragua kan man åka året om för att surfa, med sina 340 dagar offshore är detta ett surfparadis! Men Stillahavssidan har sin regnperiod från maj till november.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att passet måste ha minst sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresa i Nicaragua.

Visum: Svenska medborgare behöver inte visum för vistelse kortare än tre månader, men ett inresetillstånd behövs vilket man ansöker på plats i Nicaragua. (en turistskatt på 10 USD tillkommer på plats på flygplatsen)

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Nicaragua .

EL: 120 V och samma uttag som USA.

Tele & Wifi: +505 är landskoden för att ringa till Nicaragua.

Valuta: I Nicaragua är det Córdoba (NIO) som gäller. 1 NIO ca 0,264 kr (31 Augusti 2017). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Nicaragura är -8 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

Allmänt: Nicaragua är Centralamerikas största land till ytan och har kust mot stilla och Karibiska havet.Den viktigaste exporten i Nicaraguas är kaffe.

KARTA & VÄDER

Klimatet är tropiskt med väldigt hög luftfuktighet samt temperaturer på mellan 26° och 30° utan några större avvikelser under året. Merparten av regnet faller på sommaren (maj-oktober)

Jan-FebMar-AprMaj-JulAug-OktNov-Dec
Vattentemp:27⁰C28⁰C29⁰C30⁰C28⁰C
Lufttemp:30⁰C32⁰C29⁰C31⁰C30⁰C

Mycket vackert och vilket bra surf med lite folk i vattnet, ett av mina favorit ställen!

Petter

Vilken upplevelse! Campet ligger väldigt fint med utsikt över Stilla havet och solnedgången är en av de bästa vi sett!

Anna och Jacob

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar