• Upplev det bästa av Tanzania


  Safari i Serengeti

 • Upplev det bästa av Tanzania


  Safari i Serengeti

 • Upplev det bästa av Tanzania


  Safari i Serengeti

 • Upplev det bästa av Tanzania


  Safari i Serengeti

 • Upplev det bästa av Tanzania


  Safari i Serengeti

Safari, Tanzania

Tanzania, ett magiskt land i på Afrikas östkust med Kilimanjaro som tornar upp sig över vidder av savann och vilda djur.

I Serengeti får vi se lejon, elefanter, leoparder och massor av zebror, gnuer, bufflar, apor och mycket mer därtill . En sagolikt stor och fin park där man vid tillfällen kan befinna sig mitt bland 2 miljoner zebror och gnuer. Känslan att vara bland dessa djur i deras vilda hemmamiljö är magisk. Bor gör vi härligt på Serena lodges och Sopa lodges som ligger snyggt inbäddade i miljön och har enorma vyer, pool och god mat. Ngorogoro som är parken i form av en krater med massvis med lejon och andra vilda djur kommer vi också åka runt i en dag på väg mot Serengeti. Det är också i Ngorongorosom det är störst sannolikhet att få se de magnifika lejonhanarna och de återstående noshörningarna. Här bor man coolt uppe på kanten av kratern med en utsikt som heter duga.  En intrycksfull resa du sent glömmer!

Efter ett par dagars safari (ca 4-5 dagars safari är att rekommendera) i Ngorongoro, Serengeti och lake Manyara åker vi tillbaka till  Arusha vartifrån vi flyger tillbaka hemåt eller vidare ut till Zanzibar för att få lite sol, bad, kitesurf, dukning och definitivt en utflykt för att simma med delfiner nere på södra Zanzibar. Resorna till Tanzania skräddarsys av oss på Xtravel och vi vågar lova de bästa uppläggen på marknaden då våra lokala guider och goda vänner har guidat i området i 30-40 år, vilket kommer ge dig som Xtravelgäst en oslagbar resa.

Upplägg – 5 dagar

Dag 1 – Transfer från Kilimanjaro Airport och avslappnad Meet & Greet på hotellet i Arusha.

Dag 2 – Vi rullar iväg i safaribilen vid 08:00 från Arusha mot Lake Manyara National Park. Där spanar vi efter allt savannen har att erbjuda men speciellt på sjöns rika fågelliv och de stora flodhästarna. Vi picnicar i parken och rör oss mot lodgen vi bor i över natten.

Day 3 – Efter frukost är det uppsitning igen och vi siktar på Ngorongoro och beger oss ner i Ngorongoro kratern. Ett underskönt naturskyddsområde som lockar många av de större djuren.
Efter lunch i farten så beger vi oss till Ngorongoro-lodgen och tar igen oss efter en lång dag med många intryck.

Dag 4
Med en tidig frukost i magen ställer vi siktet på Tarangire nationalpark och suger i oss det sista av den underbara savannen. Har man inte sett ”The big 5” hittills är Tarangire ett bra ställe att kryssa av sista sighten.
Vi kör safari hela eftermiddagen och kör inte tillbaka till Arusha förens på kvällen för en välförtjänt middag och skönt häng på hotellet.

Dag 5 – Hemresa eller vidare till Zanzibar, ett riktigt populärt tillägg på safariresorna!

Xtravel Safari Tanzania

Upplägg – 6 dagar

Dag 1 – Upphämting och transfer från Kilimanjaro Airport till hotellet i Arusha för en Meet & Greet.

Dag 2 – Vi beger oss direkt efter frukost mot Lake Manyara. En ganska liten park med en ombytlig natur där vi spanar på Flamingos, flodhästar och trädklättrande lejon.
Under dagen kör vi picnic i parken och framåt kvällen beger vi oss mot lodgen vi bor i.

Dag 3 – Efter en trevlig frukost i Manyara åker vi Serengeti! Påvägen dit finns det möjlighet att stanna till och träffa Masaier i deras egna by. De berättar om sin kultur och historia och visar gärna sina traditionella danser. Ha i åtanke att det är en valfri aktivitet som man betalar extra för på plats. Man betalar 50 usd till byäldsten som tack för besöket.
Efter besöket och lunch fortsätter vi över Serengetis sydliga vidder och spanar lejon, elefanter och allt där till. Turen till lodgen tar hela eftermiddagen så på vi anländer inte centrala Serengeti fören på kvällen.

Dag 4 – Hela fjärde dagen spenderar vi i centrala Serengeti och kring Seronera River Valley. Seronera är ett område rikt på djur året om och ska vara särskillt bra att för att se lejon och Leoparder. Målet för dagen är att ta oss upp norr över i Serengeti och har man tur kan kan man stöta på gigantiska hjordar av Zebror med rovdjuren tätt i häl.
Vi övernattar på samma lodge som natten innan.

Dag 5 – Vi kör en tidig frukost i Serengeti för att ta oss iväg på Ngorongoro-krater och få så mycket tid där som möjligt. Kratern är hem till över 25,000 djur vilket kommer fylla kamerarullen snabbare än någonsin.
Kratern bjuder på magisk vegetation med djur runt varje krök. Framåt eftermiddagen letar vi oss upp ur kratern och övernattar på Ngorongoro Lodge.

Dag 6 – Tillbaka till Arusha för hemresa eller vidare till Zanzibar, ett riktigt populärt tillägg på safariresorna!

Destinationsfakta

Xtravel Safari Tanzania
När?
Året om. Det är dock regnperiod i April/Maj som man vill undvika.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: I Tanzania behövs ett vanligt turistvisum som du ansöker om på deras ambassad i Stockholm.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Tanzania.

EL: 230V och annorlunda uttag Sverige, här hittar ni vilken adapter som behövs.

Tid: I Tanzania är det samma tid som i Sverige.

Valuta: I Tanzania är det Tanzania Shillings som gäller. Kika här för aktuell växelkurs.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer.

Allmänt: Tanzania är dubbelt så stort som Sverige, tänk två Sverige bredvid varandra, och ligger på Afrikas östkust. Vi utgår från Arusha som ligger norr om huvudstaden Dodoma.

Bra att veta: Nej, ni kommer inte se några tigrar, de lever i Asien.

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar