• Meddawatta, Sri Lanka


  Tropiskt surfparadis med perfekta vågor

 • Meddawatta, Sri Lanka


  Tropiskt surfparadis med perfekta vågor

 • Meddawatta, Sri Lanka


  Tropiskt surfparadis med perfekta vågor

 • Meddawatta, Sri Lanka


  Tropiskt surfparadis med perfekta vågor

Meddawatta, Sri Lanka

Avslappnat häng i familjär stämning. Sri Lanka är ett perfekt resmål här hänger vi under palmerna, äter god mat och njuter av att ha sanden mellan tårna samtidigt som vi surfar oss trötta.

Campet ligger 50 meter från det lokala surfbrytet och erbjuder vågor som passar alla nivåer. Varje morgon dukas det upp en grym tropisk frukostbuffé på takterassen där ni kan spana in vågorna innan dagens surflektion. Är du en mer erfaren surfare och vill testa flera bryt så kan du istället haka på surfguidningen, hoppa in i en Tuk Tuk och på 15 minuter kommer du till flera olika grymma bryt både rev, points och beachbreaks.

Campet finns i södra Sri Lanka, strax utanför Matara i den lilla byn Meddawatta, även kallat för S.K Town, vågorna börjar rullar in från november till mars. Med uppåt 30 grader i vattnet kan du med lätthet lämna vinterdräkten hemma och njuta av det tropiska klimatet.

OM RESAN

Flyg
Smidigast och flest flyg finner ni till Colombo, smidig mellanlandning i Doha. Flyget tar ca 12,5 timmar, från Göteborg och Köpenhamn något längre flygtid. Önskar ni kan vi hjälpa till och boka flyg t/r 14 dagar via Apollo.

Transfer
När du anländer till Colombos flygplats kan vi ordna så att ni har en transfer som möter er. Transfer tar cirka 3 timmar och kostar ca 700 kronor enkelväg. Detta betalas direkt till chauffören så se till att ha kontanter redo. För att vi ska hjälpa att boka transfer till er behöver vi veta era flyginfo.

Guidning/Lektioner
Vi har ingen stationär Xtravelguide på plats men ni blir väl omhändertagna av campets personal och lokala instruktörer. Randika som är campets huvudsurf coach är grym och har tips för alla de lokala bryten. Surflektioner och workshops ingår varje dag samt fri hyra av surfbrädor. Surflektionerna är ca 1,5-2 timmar.  För er som är mer erfarna finns surf guidning, vilket innebär att är det bättre surf någon annanstans än på stranden nedanför tar ni en TukTuk till ett annat närliggande bryt.  där vi ser vi till att ni får surfa så mycket som möjligt, testa olika brädor och utveckla era kunskaper.

Utrustning
Surfbräda får man låna på campet under sin vistelse, det finns olika brädor och modeller så att du kan hitta din favorit bräda.

Mat
I standardpaketet (1 vecka) inkluderas frukost varje dag, vatten och frukt under hela veckan. Övriga måltider tillkommer på plats.

Svårighetsgrad
Surfcampet passar för alla, Sri Lanka är känt för att ha sköna nybörjar vågor och brytet nedanför campet är på sand,  men det passar även den som har testat förut och vill utvecklas ytterligare.

 

Boende

Surfcamp Surfing Sri Lanka Xtravel

Surf Xtravel Sri Lanka S.K Town Wave Meddawatta Matara South Sri Lanka

Vi bor i ett familjärt surfhus, huset har 6st rum och sen ytterligare ett hus med dubbelrum i trädgården. Att campet är hyfsat litet gör att det blir en väldigt skön familjär stämning. Det funkar lika bra oavsett om du reser själv, men ett gäng kompisar eller din partner. Rummen är två eller tre bäddsrum och har alla privata badrum, om du ska dela rum, delar du som mest med två andra. När ni inte surfar så erbjuder huset skönt häng, vissa kvällar  blir det middag uppe på rooftops terassen och en brasa nere på stranden eller så tar ni TukTuk till grymma närliggande restauranger i den mysiga Meddawatta.

Om ni önskar stanna längre än en vecka så går det att lösa, skriv in i era önskade datum i bokningen.
Tillägg för enkelrum tillkommer vid mån av plats.

DESTINATIONSFAKTA

När? Campet ligger på sydkusten, där rullar vågorna in från november till mars och december är absolut högsäsong. Sen vrider vindarna och det istället blir östkusten som lockar surfarna maj-september.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att passet måste ha minst sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresa i Sri Lanka.

Visum: För tillfället erbjuds gratis Visum till Sri Lanka (till 1/02/20), men du måste fortsatt ansöka om ett ETA innan du åker. Det görs via  https://eta.gov.lk.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Sri Lanka .

EL: I Sri Lanka används elektricitet med växelspänningen 230 Volt som har frekvensen 50 Hz, eluttag som finns i Sri Lanka är enligt internationell typ D / G / M. Så se till att packa med en adapter.

Tele & Wifi: +94 är landskoden för att ringa till Sri Lanka.

Valuta: I Sri Lanka använder man sig av Lankesisk rupee Köp gärna med dig lite redan hemifrån för de första dagarna, eller ta ut på flygplatsen på plats, kom ihåg att vissa avgifter kan tillkomma för uttag utomlands. På många mindre restauranger är cash fortfarande king, växelkurs 1 Sek = 0,05 LKR.(Ungefärlig växelkurs 4/11 2019) Se aktuell växlingskurs här

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Sri Lanka är 4,5 timmar före Sverige.

Allmänt: Sri Jayewardenepura Kotte är administrativa huvudstaden men Colombo är den kommersiella huvudstaden. De pratar Sinhala är det officiella språket (74%) tillsammans med Tamil (18%). Engelska är vanligt och talas av ca 10%. Klimatet är regnskog, vilket gör att många som åker och surfar ofta stannar lite längre och åker på Safari för att se många tropiska djuren. Största exporten är te, och det kan definitivt vara värt att besöka ett te plantage när ni är i landet.

 

Karta & Väder

Sri Lanka är en tropisk ö med torr och regnperioder, det är hög fuktighet i luften, så temperaturen känns desto mer.
Längs med kusten på södra delen av ön är det ca 27-30 grader varmt, i Meddawatta så håller den tempen nästan året om.
Åker man innåt och uppåt i landet till bergen så blir det lite kyligare.

Regnperioden är uppdelade i två, en på södra delen som är främst maj till september, medan regnperioden på norra och östra delen är från oktober till januari.

Åker man och surfar på sydkusten så är bästa tiden för  vågor november till mars.
Vill man undvika regn helt så är det bäst att komma i januari.

För aktuellt väder och swell ta en till här på magicseaweed.

Skräddarsy din resa till
Meddawatta, Sri Lanka

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
Valfritt
Surfresa Sri Lanka, 1 vecka
Från 5595 SEK / pers
Ingen begränsning

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar