• Pris från29995:-

  Whistler Roadtrip


  Grym åkning på västkusten

 • Pris från29995:-

  Whistler Roadtrip


  Grym åkning på västkusten

 • Pris från29995:-

  Whistler Roadtrip


  Grym åkning på västkusten

 • Pris från29995:-

  Whistler Roadtrip


  Grym åkning på västkusten

 • Pris från29995:-

  Whistler Roadtrip


  Grym åkning på västkusten

 • Pris från29995:-

  Whistler Roadtrip


  Grym åkning på västkusten

Whistler Roadtrip 2020

Whistler Roadtrip en fantastisk roadtrip med 6 hela skiddagar till Whistler Blackcomb i Kanada och Mt Baker i USA i jakten på det perfekta pudret.

Den första av avgångarna börjar vi i Whistler Blackcomb, ett område som är välkänt, stort och med utmaningar för alla nivåer. I Whistler finns även massor av bra restauranger, barer och andra roliga aktiviteter. Här finns det även möjlighet att köra catski och heliski.

Efter detta tar vi vår van och drar vidare ner till Mt Baker som ligger nordost om Seattle nära den kanadensiska gränsen och som får mellan 16-18 meter snö per säsong vilket gör att orten ligger i topp på de mest snörikaste skidorterna i USA och världen. Efter våra 6 skiddagar tillsammans är det dags att dra till hotellet i Seattle för sista kvällen med god mat och skönt häng.

Den andra av dom två avgångarna kör vi i motsatt riktning och börjar på Mt Baker och avslutas på Whistler Blackcomb med avslutningsmiddag och natt i härliga Vancouver.

I Whistler Roadtrip möts två puderhål, maxade Whistler och ”enkla” Mt Baker på samma resa så missa inte den inte!

Här hittar ni andra roliga nyheter på Xtravel: Länk

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg, ca. 14h. Med Icelandair via Reykjavik inkl skidfrakt.

Transfer
Xtravels guider hämtar på flygplatsen och tar hand om alla transporter under resan.

Måltider
Frukost är inkluderat på våra boenden längs vägen förutom sista morgonen i Vancouver/Seattle. Luncher och middagar tillkommer, vi äter tillsammans i gänget på sköna ställen längst vägen.

Guidning
Vår grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar dom sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. 1 Xtravelguide per 5-7 personer.

Liftkort
Är inkluderat under de 6 heldagar då vi är på plats.

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa med likasinnade skidåkande vänner, killar som tjejer.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

Boende

Under resans gång bor vi i olika condos i Mt Baker och hotellrum i Whistler, Vancouver eller Seattle. Div. bekvämligheter och ordentliga bra sängar till alla vid varje stopp mm.

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt(vi rekommenderar att ditt pass är giltigt 6 månader efter hemresa) och att ditt namn på bokningen stavas som i passet.

Visum: För USA behövs ett så kallat ESTA visum som ni hittar här: Länk till ESTA Även för Kanada behövs ett så kallat eTA visum som ni hittar här: Länk till eTA. Ansök minst 72 timmar innan avresa. Kostar några $ första gången men håller sen i ett par år för in och utresa. Du uppmanas att justera din adress i USA som kanske är annorlunda från en resa till en annan inför varje resa. Adresser till våra hotell mm finner du i ett senare skede i dina resehandlingar på ”min sida” på xtravel.se

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till USA & Kanada.

EL: 110V. samma uttag i Kanada som i USA. 

Valuta: I USA är det Amerikanska dollar som gäller. 1 USD ca 9,6 kr (7 maj 2019). I Kanada är det Kanadensiska dollar som gäller, 1 CAD ca 7,1 kr (7 maj 2019)  Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bra att veta: Seattle har enligt många skapat mycket av den populära rockmusik som finns idag genom den våg av grungeband som poppade upp här under tidigt 90-tal så som Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam mfl. Världens, enligt många, bästa hockey spelare genom tiderna är från Kanada, Wayne Gretzky, och även den nuvarande stjärnan Sidney Crosby. Fantastiska Neil Young är från Kanada och missa inte heller att se dokumentären om bandet ANVIL som också är kanadensare. 1979 skapade Chris Haney och Scott Abbott sällskapsspelet Trivial Pursuit och det sägs även att både snöslungan och snöskotern uppfanns här vilket borde vara goda tecken på varför vi skall åka hit i vinter.

Karta & Väder

British Columbia och Washington är några av dom grönaste och häftigaste områden vi har besökt, med ”Twin Peaks” liknande små byar och städer längst vägarna och skogar som aldrig tycks ta slut.  Här kan du kolla aktuellt väder i Mt Baker och Whistler.

Feb (Mt Baker)

Feb (Whistler)

Snödjup488 cm 280 cm
Medeltemp -3⁰ C -7⁰ C
Årlig snömängdCa 15 – 18 m
Områdeskarta Mt BakerHär
Områdeskarta Whistler BlackcombHär

Skräddarsy din resa till
Whistler Roadtrip 2020

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
2020-02-01
Whistler Roadtrip, Resa 1 - 9 dagar
Från 29995 SEK / pers
0 platser
Fullbokad
2020-02-08
Whistler Roadtrip, Resa 2 - 9 dagar
Från 29995 SEK / pers
0 platser
Fullbokad
2020-02-15
Whistler Roadtrip, Resa 3 - 9 dagar
Från 29995 SEK / pers
5 platser
2020-02-22
Whistler Roadtrip, Resa 4 - 9 dagar
Från 29995 SEK / pers
9 platser

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar