Boende / Hotell

Hotell Monterosa

{{ page.post_title }}
{{ tab.title }}
Rum
Resor

Hotell Monterosa - Dubbelrum

Dubbelrummen är trevligt inredda med en klassisk alpkänsla i modern tappning.  Med bekväma sängar från Hilding Anders sover man skönt. Vissa av rummen har separata sängar.

Hotell Monterosa - lägenhet för 4 pers

Ett enklare alternativ istället för dubbelrum på hotellet. Helt nyrenoverade för säsongen 2022. Lägenheten har kök för självhushåll för er som vill laga egen mat. Det finns också möjlighet att köpa till halvpension. Lägenheten har två stycken våningsängar för max 4 personer. Perfekt för kompisgänget som fokuserar på skidåkning!  

Hotell Monterosa

Alagnas första hotell som byggdes redan 1865. Ett anrikt hotell i moderna tappning. Med sitt centrala läge i byn och endast 100 meter från liften har ni allt som behövs för en härlig skidsemester. Hotellet har 10 dubbelrum och 3 lägenheter i olika storlekar. Rummen är trevliga och fint renoverade. Hotell Monterosa passar perfekt för kompisgänget, familjen och paren!

En av höjdpunkterna på hotellet är den magiska matsalen där man njuter av goda middagar! ett stort utbud av lokala viner och grappa.

Efter en lång dag på berget kan vi rekommendera bastun på hotellet eller en lugn afterski på hotellets bar. Hotellet drivs av två härliga Svenskar Joakim och Tine som ser till att du kommer njuta av det bästa från Alagna!  

  • Härlig atmosfär
  • Goda middagar
  • Mysig bar med afterski ”Italian style”
  • Bra läge i byn
  • Kort gångavstånd till liften

Fatmap

Bra 3D verktyg för oss skidåkare eller för dig som gillar att cykla​

Pistkarta

Vill du veta senaste vädret i Alagna? här ser du historik och snönotiser.​

Väderlänk

Vill du veta senaste vädret i Alagna? här ser du historik och snönotiser.

Mat och dryck

På hotell Monterosa serveras både traditionella rätter från Piemonte regionen och italienska klassiker. Maten är omsorgsfullt tillagad och gjord av lokala, färska råvaror av hög kvalitet. De goda vinerna hämtas från trakterna kring Alagna. Den anrika Margeritha-matsalen är i princip oförändrad sedan hotellet byggdes. 

Dryck
Ett av Italiens absolut bästa vindistrikt – Piemonte. Här görs exklusiva Barolo- och Barbarescoviner av Nebbiolodruvan, robusta viner av Barberadruvan och det söta, bubblande Asti av Muscatdruvan. Bland många andra! Flera av de godaste vinerna i Piemonte tillverkas bara en liten bit från Alagna, i Valsesiadalen vid staten Gattinara.

 

Tips på aktiviteter

  • Bergsguide 1 dag kostar ca 390 euro. Man kan vara max 7 gäster i en grupp. Man möts upp på morgonen innan liften öppnar för att gå igenom dagen med bergsguiden. Beroende på nivå av åkare kan man gå på olika toppturer eller offpist åkning med hjälp av liftarna.
  • Skidskola på plats med duktiga instruktörer och lärare. 
  • Testa på klättring inomhus
  • Vandring upp i dalen

© 2021 Xtravel. All right reserved.