SOMMARTIPSEN

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Sommaren har snart passerat och många har säkert redan slut på sin semester. Men innan du får panik av att du inte fått någonting vettigt gjort så kommer här dom sista SOMMARTIPSEN – din guide i hängmattan, oavsettt om du är ledig eller inte!
Vi på Xtravel kan inte sluta tjata om vikten av att ta ett BREAK från sitt jobb och göra något helt annat en stund! Luta er tillbaka, här nedan har vi stolpat upp några av våra medarbetares bästa relaxtips! 

Xtravel
ERIC
Boktips: Läser just nu Riv Pyramiderna en andra gång, nu en uppdaterad verison. Brukar peppa mig med sina logiska men ändå så ofta svåra saker att ta tag i både i arbetslivet och privat.

Pod: Lyssnar på Harvard business review eller what the fuck med  Marc Maron

Saker man måste göra i sommar: Ta sovmorgon, lägg bort telefonen, umgås med vänner och familj och göra allt det som ibland vardagen kanske inte tillåter. Fiska, bada, drick bärs, lyssna på musik och pyssla med något meningslöst projekt.

Saker DU vill göra i sommar: Själv skall jag spela gitarr vilket jag tyvärr inte gjort alls så mycket som jag brukar under senaste året och sen göra så lite som möjligt ute i skärgården. Komma ner i varv och dricka lite bärs. Kanske ta upp det här med att simma lite mer igen, paddla SUP, och umgås med vänner och familj.

Bästa sommarpeppmusiken: Sommarmusik är svårt, hörde nya Rise Against låten igår, då blev jag peppad som tusan, sen går alltid AC/DC bra för att få igång peppet och sen ryktet om ny Foo Fighters platta är ju kul.

JOCKE
Boktips: Mandelmans båda böcker om Djupadal och bondepraktikan som fungerar på 2000 talet. Med rätt kunskaper kan man i princip så och skörda allt i Sverige, som en liten överlevnadsbok ifall man skulle gå vilse i skogen.

Poddar: Släpp telefonen, plugga ut öronsnäckan och lyssna på Sommarpratarna istället på P1.

Saker man måste göra i sommar: Börja sommaren med att säga ja till allt en hel dag, då sätter man ribban för resterande dagar och det brukar bli bra!

Vad ska DU göra i sommar: Hänga med min dotter och tjej, få en skitstor fisk och plocka fram barnet i mig själv hela sommaren

Bästa sommarpeppmusiken: Vad som helst förutom Babblarna…

PATRIK
Boktips: Riktigt bra sommarläsning tycker jag man kan hitta från författaren Clive Cussler som skriver om olika äventyr med fokus på rädda världen från diverse ondska.  Väldigt spännande böcker med mycket äventyr och intressanta scenarier, läser en nu som heter Djungeln men kan också rekommendera Polskifte av samma författare.

Poddar: Lyssnar sällan på poddar så har inget vidare att tipsa här.

Saker man måste göra i sommar:

  1. Testa surfa
  2. Bygg nått
  3. Äta glass
  4. Njuta av solen
  5. Fiska
  6. Picknick

Vad ska DU göra i sommar: Jag vill surfa så mycket jag kan och sen blir det cykling och fiske som gäller.

Bästa sommarpeppmusiken: Kan tänk mig att det blir en del svensk musik i en salig blandning, dvs Tomas Ledin och Abba blandat med Entombed och Tallest man on earth.

LIMPAN
Boktips: ”Även tystnaden har ett slut” – Ingrid Betancourts bok om tiden som fånge hos den colombianska FARC-gerillan. Sex och ett halvt år i djungeln satt hon fängslad!!  Vågar t o m säga att det är en av dom bästa böckerna jag någonsin läst!

Pod: Får nog säga sommarpratarna i P1 samt Joe Rogans podcast.

Saker man borde göra i sommar: Ta sig tiden att lära sig någonting nytt, oavsett om det är att stå på händer, göra en kullerbytta eller räkna ut differentialekvationer. Våga vara sämst, det är nyttigt för mer än egot att kasta sig in i saker man är nybörjare på.

Vad ska DU göra i sommar: Som vanligt; scora surf i Lofoten, hänga ut i Kääntöjärvi och sommarjobba som brandman i Gällivare. Njuta av varje friskt andetag i Lappland så jag överlever hösten i Stockholm…

Bästa sommarpeppmusiken: TINGSEK – Amygdala. Kanske inte så superpeppig musik men för mig ruskigt skönt sommarhäng. Annars så har jag en stökigt mixad playlist som snurrar rätt friskt just nu. Ni hittar den här.  Annars funkar Slayer ALLTID!

© 2021 Xtravel. All right reserved.