Surfguiden Freddan svarar på frågor om livet

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Surfguiden Fredrik Karlsson jobbar på Xtravel med att driva våra olika surfcamps och har guidat våra gäster i vattnet och på land likt få andra under de senaste åren. Nu håller han på att packa väskan och gör sig redo för att åka ner till franska Hossegor i sommar där vi för 10e året i rad har hyrt ett härligt hus nära stranden. Ett skönt hus med många olika rum, pool, bra loungehäng och med gångavstånd ner till ett ödsligt grymt bra bryt mer eller mindre bara för oss själva att surfa. Vi passade på att fråga honom några frågor om det, enligt många, drömliv han lever.

Hur kommer det sig egentligen att din nuna dyker upp överallt där solen skiner och vågorna rullar in?

Ja du det undrar jag med ,helt sjukt vilket härligt jobb man landat! Kan knappt tro det är sant att man får surfa större delen av året och på det träffa massa härliga människor.

 

Varför skall man åka på en surfresa med Xtravel och kommer man att få se dig på plats?

Vi har något för alla! Vare sig du vill surfa tills armarna ger upp eller köra ett härligt yoga pass med Madde som är med på många av våra camps som yogainstruktör,  eller åka runt i Hossegor och se vad staden har att erbjuda. Vi har även tillgång till cyklar för den som vill slita sig från gruppen en stund och ta en tur runt och iväg i den gröna omgivningen.

 

Vad gör era resor bättre än konkurrenternas liknande resor?

Vi har max 16 platser på våra olika surfcamps och är 3st guider, så det blir en tight grupp som hänger och surfar och har en härlig vardag tillsammans. Vi fokuserar mycket på att surfa, surfa & surfa lite till.  Om man ska jämföra oss med andra camps så surfar vi väldigt mycket mer än de inplanerade lektionerna som är ett par timmar per dag med lokala instruktörer och oss guider. Vi ser vikten vid att jobba med lokala surfskolor för att kunna ge våra resenärer det lilla extra och för att kunna bli positivt bemötta när vi är i vattnet eller för den delen på stan. Är det bättre surf någon annanstans så kör iväg med våra bussar och jag är den förste att visa er vart vågorna är som bäst! Då är det bara att hoppa i med din bräda du får låna av oss och sen träna för fullt på allt vi tidigare lärde oss under lektionerna. Och vill du inte ha surflektionerna som är inkluderade i paketet? Då är det bara att välja bort dem och pussla ihop det paket som du själv vill ha och du… Vill du surfa i stort sett själv i Hossegor? Då vet jag ett ställe som vi har gångavstånd till från vårt hus 😀

 

Har du som surfguiden på plats, drömjobbet alla suktar efter? 

Får man surfa varje dag, uppleva nya platser och hänga med härliga människor så skulle iallafall jag kalla det  för ett drömjobb. Så YES!

 

Vad gör du om 3 år? 

Förhoppningsvis så har vi utvecklat surfsidan ännu mer på Xtravel och jag gör samma sak som idag fast på fler olika destinationer, Sharing the stoke!

 

Vart skall jag åka i höst eller vinter? 

Om du missade Siargao i Filippinerna så se till att inte missa det i år! Sjukt oexploaterad och häftig ö med trevliga locals och sjukt bra surf, en relativt lång resväg men helt klart värt det. Alla älskar Siargao! Håll även ögonen öppna på Sri Lanka, Puerto Rico, Hawaii och Nicaragua.

 

Kan man vara helt nybörjare på era surfcamp? 

Absolut! Skulle säga att 95% av dem som åker med oss aldrig sett eller stått på en surfbräda innan. Vi går igenom teori, säkerhet och alla basics så att du som nybörjare ska känna dig bekväm under dina första dagar i vattnet.

 

Om någon i sällskapet inte vill surfa kan jag välja bort surflektionerna vid min bokning?

Det kan du göra , men när du ser oss surfa och har det skoj i vattnet så lovar jag att dom kommer vilja testa , men de löser vi då.  Annars kan man surfa nere vid huset om man surfat innan eller bara hänga på stranden och njuta av solen.

 

Vilken är din bästa dag i livet? 

De dagar jag får vara i vattnet, bara att sitta där och känna energin från vågorna är helt magiskt! Sen att få surfa dom gör det hela ännu bättre.

 

Vad är det första du gör på morgonen?

Kokar upp en stor kanna presskaffe

 

Om man vill bjuda dig på en bärs en fredagseftermiddag i slutet på maj vart hittar man dig då?

Kanske i Högdalens skatepark eller på en spelning på Geronimos. Efter det hittar du mig i Hossegor. Vi ses där va?

 

© 2021 Xtravel. All right reserved.