Boende / Hotell

The Surf Experience

{{ page.post_title }}
{{ tab.title }}
Rum
Resor

Surfhouse

Surfhuset är nyligen renoverat till stora luftiga rum och sköna sängar. Rummen är från 2-4 personer. Tillgång till gemensamma samlingsytor, två stora terasser med BBQ och daglig städning. Här finns det en liten video från huset. 

Pensaõ, Del i Dubbelrum (2 personer)

Pensaõ är ett traditionellt portugisiska hus, beläget precis brevid surfhuset. Här bor ni i ett privata dubbelrum med eget badrum. I huset finns det en takterass och ett kök. Bor ni i Pensaõ har ni möjligheten att hänga själva samtidigt som ni har tillgång till allting i surfhuset. Här finns en liten film från huset. 

Pensaõ Singelrum

Pensaõ är ett traditionellt portugisiska hus, beläget precis brevid surfhuset. Här bor du i ett privata dubbelrum med eget badrum. I huset finns det en takterass och ett kök. Bor ni i Pensaõ har ni möjligheten att hänga själva samtidigt som ni har tillgång till allting i surfhuset. Här finns en liten film från huset. 

The Surf Experience

Surfhuset ligger mitt i Lagos, området är klassisk portugisik stil med kullersten. Här har ni gångavstånd till restauranger, barer, hamnen och stränder. Campet är nyligen renoverat och erbjuder sköna häng utrymmen med två takterasser där det ofta blir bbq middagar. Det här är vårt camp som erbjuder mest surf, då ni spenderar 6 hela dagar på stranden med två surflektioner på 1-2 timmar styck, per dag. Passar dig som vill hänga i ett centralt läge och gillar att åka till olika surfspot och skönt häng.

  • Bra frukost & grymma luncher 
  • Tillgång till surfutrustninng & våtdräkt
  • Härlig atmosfär

Nybörjarguide

Vad ska man tänka på? Här har vi samlat lite tips och tankar för första surfresan.

Träningstips för surf

Följ Limpans tränings tips så är du redo för en vecka med surf! Börja redan idag.

Väder och vågor

Spana in den här sidan för att få koll på vädret och vågorna.

Bra att veta

När? Året runt. På hösten och vintern är det lite större vågor så vår och sommar är bättre för nybörjare.

Väder: Algarve får över 3000 soltimmar per året, och temperaturen är normalt över 20 grader så du kan hänga på stranden och sola från maj till oktober.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Restriktioner: Spana in Sweden Abroads hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Portugal

Turistskatt: Från och med 2019 behöver man betala turistskatt i vissa områden av Portugal, Lagos är ännu inte inkluderat. 

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tips på aktiviteter

Lagos ligger vid en fantastisk kuststräcka med närhet till dramatiska stränder och bra surf. Samtidigt så är det en historisk och karaktärfylld stad med en levande kulturscen, bra restaruanger och uteliv. Skulle du ta en paus från surfet en dag så finns det en mängd andra roliga aktiviteter att ägna sig åt. 

  • Yoga, bästa sättat att mjuka upp kroppen efter surfen. Ingår på The Surf Experience under specifika veckor.
  • Upptäck kusen och stränderna som omger Lagos, tex Praia Dona Ana eller Ponta da Piedade, här finner ni höga dramatiska klippor, havsgrottor och valv kan upplevas både från land eller från havet.
  • Upptäck Old Town, de vitmålade husen från 1500talet utgör den gamla stan, från när Lagos var Algarves huvudstad, innan jordbävningen 1755.
  • Åk till Sagres och stå på Europas sydligaste udde.  
  • Det finns både grym klättring och Mountainbiking i området, som passar alla nivåer.

© 2021 Xtravel. All right reserved.