Ta tåget till Alperna

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Nu kan du välja att ta det klimatsmartare tåget istället för flyget när du reser med Xtravel till Alperna.

För den pudersugne är det relativt enkelt att åka tåg till de schweiziska skidorterna Engelberg, Grindelwald och Laax, och gemensamt för alla alpdestinationer är att man normalt når dem bäst med nattåget Hamburg – Basel – Zürich.
Om du vill till Courmayeur och den italienska delen av Alperna så tar du tåget till Chamonix Mount Blanc och därefter en buss till Courmayeur. Vill du till Alagna så är den närmaste järnvägsstationen med rimliga förbindelser är Borgomanero.

– ”Vi sitter i en knepig sits där vi behöver snö för att kunna åka skidor eller bräda, samtidigt som alla vet att själva resan till och från destinationerna är en stor bov till att klimatet ser ut som det gör idag” säger Mattias Lindmark, kommunikatör på Xtravel. ” Snösäsongen blir kortare och kortare på många skidorter och frågan är vad var och en kan bidra med för att säkra framtidens utförsåkning? Det är mycket inspirerande att bland annat se alpina landslagets satsning för att motivera alla som är delaktiga i skidindustrin att göra den mer hållbar och minska miljöpåverkan i den grad man kan”.
Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig att undersöka tågmöjligheterna för just din resa till Alperna.

© 2021 Xtravel. All right reserved.