Spännande titelrace på Pipe!

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Efter ett år av turnerande och surfande världen över lider World Surf League mot sitt slut. Damernas division har precis avslutats med en tävling på Maui där Carissa Moore vann och fick säsongen sista perfekta 10. Världsmästare för SJUNDE gången blev däremot drottningen Stephanie Gilmore!

Stephanie Gilmore där hon trivs som bäst

Herrarnas division har en tävling kvar för att kunna utse en segrare och det är en tävling som anses vara den mest prestigefyllda i världen. Vänteperioden har börjat och av prognosen att dömma börjar tävlingen redan på onsdag den 12e december. Nu laddar vi för Billabong Pipemasters på Hawaii!

Det är en jämn slutspurt med tre surfare i täten. Gabriel Medina är högst upp i rankingen men tätt följd av Julian Wilson och Filip Toledo.

En av de här glada gubbarna är nog snart ännu gladare

För er som inte följt alla tävlingar slaviskt tänkte vi reda ut vilka scenarion Pipemasters kan skapa. Blir det en andra titel för Medina eller ska Wilson äntligen få kalla sig ”World Champ”?

Alright, Medina leder alltså på 56.190 poäng och Julian och Toledo har båda 51.450 poäng. En vinst på Pipeline ger 10.000 poäng och betyder att alla tre har en chans att vinna titeln, men det hänger på Gabriel Medinas resultat. Om Medina vinner eller kommer tvåa, är titeln hans. Om han kommer på en tredjeplats har både Julian och Toledo chans på titeln om de lyckas vinna tävlingen. Om Medina kommer på en femteplats eller sämre räcker det för Wilson och Toledo att ta en andraplats.

Utöver de här tre herrarna finns det såklart lokala wildcards och andra hungriga surfare som kan förstöra festen för alla tre. Med andra ord har vi en sjukt spännande avslutning framför oss.

Så gör som oss och sjunk djupt ner i soffan. Klicka här för att njuta av stora barrels, draaama och surf i världsklass!

© 2021 Xtravel. All right reserved.