Transibiriska järnvägen till Japan

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Hur är det egentligen att ta tåget till de Japanska pudersvängarna? Protect Our Winters har snackat med Tom-Oliver Hedvall som tillsammans med polarna satte sig på tåget för att ta reda på just detta.  Såhär beskriver han den nästan två veckor långa tåg- och färjeresan:

”Vi reste mellan Sverige och Japan och gjorde ett stopp i Sibirien. Där bodde vi mitt ute i ödemarken dit ett tåg tar dig en gång per dag och du bor utan el, vatten och kommunikation. Det var den ryska versionen av Jeremy Jones (grundare av POW och snowboardlegend), Kostya San, som tog oss till detta magiska ställe där jag fick uppleva mina bästa skogsåk någonsin. Riktiga ryska pillows!

-Vi besökte också skidorten Sheregesh där det fanns förvånansvärt många roliga åk. Totalt spenderade vi tio dagar med skidåkning i Ryssland.

-Sedan tog tåget oss vidare från Novosibirsk till Vladivostok och på vägen passerade vi världens djupaste sjö, Baikal Sjön.”

”Från Vladivostok, Rysslands San Fransisco, tog vi båten via Sydkorea till Japan. I Japan tog vi sedan tåget till Tokyo och sen bytte vi tåget mot husbilar som vi just nu tuffar runt i och letar efter Japans djupaste puder!” ⠀


Rutten som de tog ser ut såhär: Stockholm-Tallin, Tallin-Moskva, Moskva-Novosibirsk, Novosibirsk-Vladivistok, Vladivistok-Sydkores, Sydkorea-Japan.

På kontot @transsiberiatojapan kan ni följa äventyret i Japan och kolla in massa grymma bilder från resan!

 

 

© 2021 Xtravel. All right reserved.