Vårens skidnyheter från Xtravel

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Till våren presenterar Xtravel flera grymma skidnyheter. Eller vad sägs om dessa actionspäckade äventyr i april: Ski & Sail i Sunnemöra, eller utforska dom lappländska vidderna i Lappland Backcountry; en långhelg med skoter, skidor och grymt bra mat med Niklas Ekstedt. Eller varför inte toppa allt med en skidresa utöver det vanliga till Grönland?Lappland backcountry, 11 – 15 april 2018
Vi behöver inte åka längre än till vår bakgård för att få storslagen och snudd på bortglömd natur!
Med Kvikkjokk som startpunkt så gasar vi med skotrarna två timmar mot Terrekaise där vi har basecamp i en gemytlig liten fjällstuga. Vi kör skoter, klämmer lagg och chillar medans eminente kocken Niklas Ekstedt visar hur man lagar ruskigt god mat över öppen eld. En resa utanför den digitala världen.

Ski & Sail Sunnemöraalperna, Norge, 31 Mars – 6 april 2018 

Bästa påskskidresan du kan göra. Übercoola HMS Gåssten, som är en läckert ombyggd fiskeminsvepare, ser till att vi når oändligt med skidåkning via de norska fjordarna vi flyter runt i. Varje skiddag turar vi cirka 1000 höjdmeter plus och i genomsnitt är varje skiddag runt 6-8 timmar. Med andra ord, det skadar inte om ni har sett till att konditionen är i form.

Grönland Skidäventyr, 9 – 16 april 2018
En obeskrivligt spännande plats med puder vart du än tittar. En två timmars båttur tar oss till en öde liten spartansk stuga som blir basecamp under fyra dagar. För att komma till den grymmaste skidåkningen använder vi oss av snöskotrar som står på plats men såklart även randonee. De tre sista dagarna bor vi i metropolen Nuuk och självklart toppas detta med Unlimited vertical Heliskiing som hämtar oss varje dag till olika puderparadis! Är du ute efter lyx och höjdmeter kan vi inte rekommendera denna resa, men vill du ha vyer, skidåkning och minnen du aldrig vill skall försvinna, då snabbar du dig att boka, NU!
ÅKA SKIDOR weekend med Sverre Lilieqvist, 22 – 25 mars 2018
Utveckla din skidåkning med Sverre Lilieqvist i Alagna en helg i Mars – I samarbete med Åka Skidor och Sverre har Xtravel satt ihop en grym helg för alla skidtokar som diggar pasta, underställshäng och ett jäkla ladd i backen. Alagna är en ort Xtravel kan likt få andra ställen. Toppa detta med levande legenden Sverre som peppar gästerna på berget att ta sin skidåkning till en ny nivå. Detta är en helg i mars du bara inte vill missa.

Colorado Roadtrip, 10-18 feb, 17 -25 feb, 24 feb – 4 mars 
En finjusterad nyhet från förra året där några av världens bästa skidsystem erbjuds, till exempel Vail, Beaver Creek och Breckenridge. 6 puderfyllda dagar på plats. Byt ut den klassiska alpresan mot magiska dagar i Colorado helt enkelt!

© 2021 Xtravel. All right reserved.