Veckans godbitar

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Veckans godbitar från Xtravel är en magisk blandning av skidor, surf, cykling och fotografi. 

Vi börjar med vår überpeppade guide Erik ”Nyllet” Nylander är inte ”bara” en grym guide, han är också en fotograf av rang. I höstas fick han äran att ställa ut sina verk på Fotografiska museet här i Stockholm efter att han följt en kvinnlig örnjägare i Mongoliet. Han vann även College Photographer Of The Year, där han vann priset för International Picture Story.  Och Nyllet verkar fortsätta plocka hem utmärkelser; Förstaplatsen i kategorin Bildreportage Sverige samt priset som Årets Rookie. Vem vet, han kanske blir Årets Guide också!?

Henke Windstedt släppte precis senaste avsnittet av Windstedt Stories. Som vanligt sjukt down to earth och utan krusiduller. Denna gång är dom i Kicking Horse i Kanada och skördar puder samtidigt som bilder ska plåtas för Peak Performance.

The Arctica” är en feminin version av namnet The Arctic och är filmad under två månader i vackra Lofoten. Jag hoppas kunna inspirera fler tjejer att surfa och att dela med sig av sina äventyr. Alla surfbrudar, speciellt de som surfar i kallvatten är riktigt hardcore! ” – Så säger Maria Petersson som precis släppt en mysig liten surfedit från Lofoten.  Filmat och redigerat av Pontus Pålsson.  MagicSeaWeed gjorde nyligen en intervju med den surfande duon. Läs den här.

Foto: Weride

Den sista av godbitar är Xtravels senaste tillskott på kontoret, Fredrik Kindel, som inte bara är en skidnörd med massor av kanadensiska skidår i bagaget. Han är även sjukt peppad på att cykla enduro och vad kan passa bättre än att Fredrik får kicka igång vår nya cykelsatsning? Han började med att damma till Sintra i Portugal för att reka stigarna där och kom tillbaka med ett redigt flin på läpparna. Här finns cykling för alla nivåer med allt från flowiga single tracks till branta och tekniska leder med byggda hopp.  I Sintra kan du kötta utför tills händerna blir stumma. Sladda in ett bredställ här för att läsa mer och boka in en fet mtb-resa!
Trevlig helg på er!!

© 2021 Xtravel. All right reserved.