Vila i frid fina Matilda

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Det som bara inte får hända, har tyvärr hänt. Vår vän och allas stora inspiration både på och utanför berget, friåkaren Matilda Rapaport omkom för några dagar sedan i en lavin i Chile under en filminspelning för en trailer till ett kommande datorspel. Vid olyckan åkte Matilda ensam och filmades av en helikopter. Även om man är, som i Matildas fall, noga med säkerheten, sin egen säkerhetsutrustning och utför diverse försiktighetsåtgärder kan den miljö och natur vi alla älskar tyvärr vända oss i ryggen och orsaka det som bara inte får hända ibland. När man väl hittat Matilda och ungefär en och en halv timme senare kommit till sjukhuset, försattes hon i konstgjord koma men avled två dagar senare till följd av skador orsakade av syrebrist. Matilda blev bara 30-år gammal.

Under hennes alldeles för korta liv har hon hunnit inspirera och påverka fler människor än de flesta andra på vår jord. Alltid med ett leende och på berget sopade hon mattan med de flesta killar som tjejer. Matilda var nygift med alpina skidåkaren Mattias Hargin sedan april då de gifte sig i Engelberg, Schweiz.

Vi tänker på dig massor Mattias och resten av familjen och sänder all form av styrka för att ta dig/er igenom denna hemska tid. Matilda kommer alltid leva kvar i våra minnen som den positiva, härliga och inspirerande tjej hon var. Kram.

 

© 2021 Xtravel. All right reserved.