Vinterns topp tre skiddestinationer i Alperna

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Det vita guldet har äntligen börjat vräka ner i våra svenska fjäll och så även i Alperna. Säsongsstarten lurar runt hörnet och några riktigt peppade, Petter Berggrund och Reine Barkered, har redan dammat av dom första linjerna på Storulvån.
Som vanligt vid den här tidpunkten är det en febril aktivitet på tangentborden i Xtravels HQ för att rodda med det sista inför säsongen.
Denna vinter har vi ruskigt bra och flertalet alternativ och möjligheter för alla typer av skidåkare; puderjägaren, finglidaren, familjer som vill ha det fetaste sportlovet, weekendwarriors, pistdyrkaren, allätaren och allt däremellan.

Här nedan har vi listat Xtravels topp 3 över skidorter i Alperna:

1. ALAGNA

Alagna har sen tidernas begynnelse varit Xtravels favoritdestination i Alperna. Detta år har vi strösslat till det med fler möjligheter:

– fler grymma boendealternativ som passar alla

– ski clinic för alla gäster som vill bättra på sin skidåkning

-självklart finns bergsguider på plats för er som vill hitta det extra fluffiga guldet. Först till kvarn så boka gärna i samband med att du bokar din resa

Alagna har aldrig varit bättre än i år, snön har redan börjat täcka bergen och nu väntar vi bara på att liftarna ska öppna…

2. LAAX

En puderrykande ny destination i år är schweiziska LAAX. En för många klassisk skidort och för andra kanske helt okänd. Tillsammans med grannbyn Flims erbjuds det här:

– 220 km pist i alla svårighetsgrader

– 53 backar och 28 liftar.

– Här finns flera markerade och lavinsäkrade offpistområden som är mycket lättillgängliga.

Från v.7 till v13 lovar vi garanterat bra drag i skidåkarmusklerna! Perfekt för kompisgäng eller familjer som söker bra boende, kort transfer och ett kul skidsystem för alla nivåer.

3. COURMAYEUR

Är du ute efter ändlös offpiståkning, eller är du den som går igång på supervälgroomade pister?Courmayeur levererar båda delarna år efter år vilket gör att alla kan hitta sina favoritåk här. Courmayeur, som verkligen hamnat i skuggan av sin granne Chamonix, ligger i Aostadalen, på solsidan av Mont Blanc. Härligt nog dumpar snön allt som oftast lika mycket på båda sidor berget. Feta åk ner på Helbronner glaciären, utflykter till närliggande La Thuile alternativt Chamonix någon dag eller kanske en spa eftermiddag på läckra Pre Saint Didier SPA.
Courmayeur erbjuder så mycket mer än sol, oslagbar glass och god mat.

Vi ses i Alperna // Xtravel

© 2021 Xtravel. All right reserved.