Xtravel snackar med #2 -Sandra Sandqvist

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Hon är kanske norra europas gladaste tjej och jag tror inte jag har träffat någon som hyser större kärlek till Kanada. Hon har gjort allt från proffsegling till Handelhögskolan och konsultjobb till skidluffande. Just nu valsar hon runt i Kanada som en äkta ski bum i väntan på att våra gäster ska komma över och få ta del av hennes pepp till livet.  Vi tog ett snack med Luletejen Sandra Sandqvist för att kolla läget i Kanada och suga i oss lite kloka livsråd.

Hallåja, läget? 

God morgon! Det är bra, vaknade precis upp i kanadensiska kuststaden Tofino.Vi har hängt i Whistler senaste två månaderna, så jag har åkt skidor 40 dagar i sträck. Vädret skulle bli lite sämre där uppe så vi tog en liten semester från semestern. Idag ska vi supa (reds anm. Stand Up Paddle. Eller?) och kolla in ett vrak som ligger i närheten.

 

Tofino har potential för riktigt fin surf

Låter alright! Vad är ni för gäng?

Jag träffade några skidåkare som också råkade vara svenskar. Vi har väldigt kul ihop så vi hänger mycket och är här i Tofino tillsammans.  Det är en yngre kille med som försöker lära oss ’gamlingar’ alla coola newschooltricks som ’nosebutter’ och sånt. Det är kul men jag föredrar att droppa så jävla stort som möjligt istället. Keeping it real liksom. Vi kallar vårt lilla crew för Swhislife (Swedish Whistler life) men eftersom vi för det mesta är panka har det blivit ”Swish-life” istället haha…

Vad är det bästa med Whistler? 

Det finns så mycket terräng, branta och galna linjer med skidåkare som skickar över klippor som det inte fanns någon morgondag. Och ölen de har här. Surölen Musical Bumps från Coast Mountain…Inte att missa!  

Hur kom det sig att du började guida för Xtravel?

Det började med att jag åkte till Revelstoke för att träffa min dåvarande kille. På flygplatsen såg vi ett par, och du vet hur man ibland på håll bara kan se att någon är från Sverige? Vi började snacka lite och det visade sig vara en av Xtravels superguider: Fredrik Bäck! Vi hängde under några dagar och något år senare träffades vi av en slump i Kanada igen. Då tog jag det som tecken och sökte guidejobb på Xtravel!

Hur var livet innan du fick åka skidor 30 dagar i månaden?

Det var bra det också faktiskt. Från tio till tjugo års ålder satsade jag helhjärtat på att tävla i segling. Det var svinkul, men tyvärr fick jag sluta efter en krasch där jag skadade axeln.  Sedan började jag plugga på Handelshögskolan i Stockholm men hade alltid lite känslan av ”såhär kan man ju inte hålla på”. Men jag blev klar och har jobbat som managementkonsult en period.  Mina gamla kompisar från Handels frågor ofta hur jag kan leva det liv som jag gör. Ena vintern åker jag puder varenda dag, nästa surfar jag och på sommaren bor jag på en segelbåt, sedan spenderas vintern i en van och nästa år är det ingen som vet vad jag gör.  Men jag förstår inte vad som är så svårt. Just do it liksom.

Jag vill höra mer om både din seglarkarriär och ditt van-life. Börja med seglingen!

Segling var en väldigt stor del av mitt liv i 10 år. Det blev faktiskt 7sm-guld, 1 vm-guld och ett gäng EM-guld. Jag håller fortfarande igång och kör diverse tävlingar för att det är kul. I somras körde jag ett race mellan San fransciso och Hawaii på 13 dagar och nästa race blir Nordstream race i sommar.

Sandra reppar Sverige i Hyères

Mäktigt! Hur var livet i bilen då?

Den vintern jag bodde i en bil runtom Nordamerika med snöprognosen som kompass var nog en av de bästa vintrarna jag upplevt. Det var en tjej som jag bara hade träffat några gånger tidigare som ringde upp mig och sa att hon hade fixat en bil och att jag borde hänga med. Sagt och gjort.  Vi flyttade in i vår lilla (reds. anm. i amerikanska mått liten) Chevrolet Astro som fick namnet Betty.  Resan gick mellan Colorado-Vail-Utah under januari-februari.  Det bästa minnet från resan var när Betty bestämde sig för att lägga av mitt under en snöstorm i Golden i Kanada. Det låter kanske inte så nice, men det gav oss en anledning att ta in på hotell och skörda puder tre dagar i sträck.

Det låter som en dröm!  Du som har varit seglarproffs, handelsstudent, konsult och ski bum: vad har du för tips till de som är trött på vardagen?

Kanske låter kliché men ta en månad och gör något du älskar. Träffa likasinnade människor och våga lita på att allt som du byggt upp och relationer som betyder något finns kvar. Liver är för kort för att att skjuta på dina drömmar, det kan bli den bästa månaden i ditt liv!

Och en hälsning till er som kommer och hälsar på mig på BC Roadtrip: hoppas ni har tränat i trappmaskinen. Här  blir det åka av!! 

 

Följ Sandras framtida äventyr på instagramkontot @sendisandy .

© 2021 Xtravel. All right reserved.