Xtravel snackar med #5 – Kim Boberg

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Tja Kim! Varför kallas du ”Big Wave” här på kontoret egentligen? 

-HAHA ja det kommer nog från när jag blev 100% nerslagen av vågorna i Hossegor med Xtravel för några år sen. Även fast man inte har någon som helst koll på vad man gör lär man försöka ta de största.

Helt rätt! Men trots dina heroiska insatser i vattnet är du ju ändå mer känd för din skidåkning. Hur har skidsäsongen varit? 

-Den var riktigt sjuk faktiskt. Jag var en av sex stycken inbjudna åkare med i Xgames REALSKI. Så säsongens första 2 månader gav jag allt för att få ihop videon och lyckades tillslut få sista klippet några timmar innan deadline. Det var en resa jag aldrig kommer glömma.  Det var sjukt mycket hårt slit för att få ihop videon, men det var absolut en höjdpunkt från säsongen.

-Jag hade också en otrolig vecka i Riksgränsen med sol och puder tillsammans med The BUNCH som jag kommer leva länge på. Resten av säsongen höll jag till i Kläppen och åkte mycket park vilket var sjukt kul.  Eftersom jag har spenderat de senaste säsongerna ute i gatan för att filma olika street- filmparter så var det grymt kul att köra mer hopp och lära sig lite nya konster! 

Din part i Xgames Realski blev ju helt sjukt vild. Hur går en sådan filmprocess till? 

-Tack så mycket! Tror att  jag hade kunnat skriva en hel bok om hur processen gick till och om hur mycket vi fick lov att kämpa för att få ihop den. Det var väldigt lite snö i Skandinavien och det gick väldigt segt för oss att få ihop klipp och det var inte mycket som stämde i starten. Vi började med att blåsa upp till Tromsö med bil, och jag började hela filmandet med att försöka på ett rail 320 gånger utan att få till det. Ingen bra start direkt och det satte sig i huvudet såklart.  Med en vecka kvar och en ofullständig part så drog jag min värsta crash någonsin och kunde inte åka skidor tills det var tre dagar kvar.  Jag spenderade de tre sista dagarna på ett och samma rail för att få mitt öppningsklipp. Det var nog den mäktigaste känslan jag har upplevt under alla år jag har åkt skidor, när jag landade det tricket bara några timmar innan deadline för videon.

-Det är många jag vill tacka som hjälpte till under den här två månader långa resan. Speciellt, Ante, Emil, Oliver, Martin och Björn som alltid höll peppet uppe, utan dem hade det varit mycket svårare!

Kolla in filmen här!! 

Kim flyger med stil. Foto: Martin Axell

 

Du styrde ju precis ett skidevent i Kläppen också. Berätta lite om Kimbosessions!

-Kimbosessions startade som ett litet parkshoot med Armada skis 2014, det var kanske en av de roligaste och mest produktiva veckorna jag har haft och det var för bra för att inte göra om det. De senaste åren har jag därför haft möjlighet att bygga om hela parken och bjuda in fler åkare för varje år.  För några år sen var vi 20 pers och i vår var vi totalt 70 pers utdelat på åkare, fotografer, filmare, kockar m.m. under en veckas fri åkning i en av världens bästa snowparks i Kläppen. Det är väldigt speciellt att vara på plats, vibesen och åkningen är så sinnessjuk. Det har blivit till en perfekt avslutning på säsongen som jag fortfarande har svårt att sätta ord på. Just att det är så ”simpelt” gör att det blir så bra. Vi har en grym park, grymt boende, grymma åkare och grym mat och man kan åka skidor precis så mycket man vill.

Såg ju helt magiskt ut i år.   

-Jag är väldigt nöjd, det var den bästa sessionen hittills även fast vädret inte riktigt var på vår sida. Åkningen och parken var bättre än någonsin. 

Någon åkare som skickade speciellt sjuka tricks?

-Skulle vilja säga ALLA, det var så sjukt hög nivå på alla och det fanns alltid inspiration att ta från någon. Som tur var kunde jag dela ut två  stycken ”rider of the week”-priser den här gången och de som blev framröstade av alla åkare var Colby Stevenson och Jake Mageau. De körde helt fantastiskt och gjorde båda tricks som jag aldrig har sett förut och de är också helt otroliga att kolla på när de åker ”live”. 

Jake Mageau med en stilig nosepress. Foto: Martin Axell
Samuel Ålander under Kimbosessions. Foto: Martin Axell

Har du någon skidresa som är ”bästa skidresan of all time?” 

-Svårt att säga, alla resor har sina egna speciella ögonblick. Men jag skulle nog säga någon av resorna jag har gjort tillsammans med Armada. Jag var i Japan i en månad för några år sen och det var en väldigt speciell upplevelse, vi körde lite puder men mest street och bodde tillsammans med två japaner som har blivit väldigt goda vänner till mig. Hela upplevelsen med kulturen, maten, skidåkningen och folket är något jag aldrig kommer glömma.

Sjukaste som hänt på en resa? 

-Hmmm haha, säkert något som hände på japanresan, men får nog ta det någon annan gång. 😉

Puder eller park?  

-Båda. Jag älskar alla aspekter. Jag är också sjukt förälskad i powsurfing så är det puder hemma så drar jag ut och surfar, är det inte det så drar jag till Kläppen och kör park, det spelar inte så stor roll, jag föredrar det mesta så länge jag kan åka.

_________________________________________________________________________

Kim Koberg är rock n roll, driftig som få och en jäkel på skidor. Sjukt trevlig är han också. I sommar ska han upp och leva slush life i Gränsen för att sedan åka hem till Älvdalen och fortsätta renovera på gården han köpte med sin flickvän förra året.

– En gammal getfarm som behöver lite kärlek, som han själv beskriver sitt nyköpta hus.

Tack för snack Kim, kör hårt!!

 

© 2021 Xtravel. All right reserved.