Xtravel snackar med #6 -Lovisa Rosengren

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Tjo Lovisa! Hur är läget? Vad har du haft för dig sen du guidade för Xtravel i Kanada?

Hej! Jo jag tackar, det är alldeles utmärkt! Efter roadtrippen fortsatte jag skidåkandet i USA, Kanada och Alperna. Där åkte jag en hel del puder och spelade in ett avsnitt med Salomon för SalomonTV som släpps i oktober. Jag har även hängt en del i Sverige och coachat freeride för både InspireUs och på Ride The Cow frikåkningscamp. Det har varit en grym säsong men nu är det sommar och jag njuter för fullt, men jag har en del jobb för mig också.

Härligt. Låter som en grym vinter. Berätta varför Kanada är en favorit!

Kanada är så fett för att det är en helt annan grej än Europa. Drömiga skogar, fin snö och en helt annan skidåkarkultur. Man får verkligen ut mycket genom att hänga med på roadtripen -ett hett tips om man vill maxa tio dagar skidåkning!

På Kanada Roadtrip får man ta del av det här peppet!

Kan inte annat än hålla med. Man har ju sett dig överallt denna vinter! Några speciella höjdpunkter?

En av de största höjdpunkterna från säsongen var verkligen att se mig själv på liftkortet i Whitewater och att jag fick en cover på Åka Skidor. Helt löjligt glad är jag över det. Sen var det såklart svinskoj att jobba för Xtravel och att få spela in skidfilm samt fotografera, det är för jäkla kul!

Denna bild från Whitewater i Kanada fotad av Sean Armstrong är en sjukt värdig vinnare av årets cover!

En cover som dessutom vann årets cover, är värt att tillägga. Har skidåkning alltid varit ett självklart val för dig?

Sedan jag gick ut gymnasiet kände jag att det var skidåkning som gällde, men det var inte självklart att det skulle bli 6 säsonger som jag är inne på nu. Efter första säsongen kände jag dock att detta var något speciellt som jag ville fortsätta med. Det har även passat så himla bra med mitt trädgårdsjobb så det har liksom varit naturligt att jobba den säsongen och sen åka skidor på vintern när allt är grått här i Sverige.

Jag har såklart varit inne och nosat på att börja plugga och tänker väl fortfarande att det ska ske. Men när, det är en gåta! Jag är inte stressad…

Du har ju tävlat en del också. Hur ser du på tävlingsdelen av friåkning?

Det har jag! Men nu var det rätt längesen. Jag blir otroligt nervös och presterar rätt dåligt, har därför insett att det inte riktigt är något jag borde satsa på. Men det är kul, utmanande och känslan när man kört ett bra åk är helt oslagbar. Det var kul så länge det varade, helt klart! Men är rätt nöjd med att göra annat inom skidåkningen.

Dagarna man minns… Foto: Sean Armstrong

Något helt annat är ju till exempel att åka på skidexpedition till Kirgizistan. Hur var det att vara en del av en sådan resa?

Det var sjukt kul! En helt ny grej för mig att vara med på en expedition. Det var 24 dagar utav toppar och dalar. Vi bestod av en grupp på nio personer som ville bestiga och skida ner för åtta obestigna toppar i Kirgizistan. Dessvärre nådde vi inte hela vägen in till basecampet med vår militärtruck, så istället fick vi göra en ny plan och ta allt som låg nära det nya campet. En dag gick vi in och övernattade vid det tänkta basecampet. Min grupp lyckades klättra en topp på 4988m, den var dessvärre redan bestigen, men vad tusan gjorde det när man nått toppen och hade häftig åkning nedanför.

Det var en helt annorlunda upplevelse där varje dag måste planeras ordentligt. Det är verkligen en speciell känsla att alltid ha i bakhuvudet att om något går snett, då är det kört. Allt spelar roll och man får verkligen jobba med sina team mates.

Mäktigt… Har du några andra drömdestinationer du ännu inte fått chansen att uppleva?

Det har jag, vill ju så gärna åka till Alaska men jag kan verkligen nöja mig med att utforska Norge och Sverige ännu mer! Det är helt otroligt fint här.

Planerna för nästa vinter? 

Bra fråga! Det är än så länge helt oplanerat… men jag har en del planer som snurrar i huvudet. Japan, Kanada och Alperna (specifikt Schweiz och Frankrike) är några av destinationerna jag hoppas jag får besöka!

Fakta om Lovisa: 

Ålder: 24 men hela 25 i höst!

Från: Haninge, Stockholm

Hemmabacke: St. Anton am Arlberg

Favoritort: Den är för svår, går inte att välja men om jag måste… får det nog bli St. Anton och Mt. Baker. På Kanada Roadtrip är Whitewater helt klart en favorit!

Tack Lovisa. Ha en magisk sommar så ses vi på berget i vinter! 🙂

© 2021 Xtravel. All right reserved.